Na niškom aerodromu u januaru za 18% manje putnika

Izvor: JužneVesti.com, 12.Feb.2024, 11:38

Na niškom aerodromu u januaru za 18% manje putnika

U januaru 2024. godine kroz niški aerodrom "Konstantin Veliki" prošao je 26.391 putnik, što je za 18% manje u odnosu na isti mesec prošle godine kada je bilo 32.236 putnika, pokazuje statistika koja je objavljena na zvaničnom sajtu aerodroma.

Manje putnika bilo je verovatno jer je bilo i manje letova - dok je u januaru 2023. godine bilo 288 poletanja i sletanja sa niškog aerodroma, ovog januara bilo ih je 256.

Na smanjenje broja putnika svakako je uticalo ukidanje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << određenih linija - u februaru prošle godine ukinuta je linija do Bergama, a potom u novembru do Malmea.

U decembru su obustavljeni i letovi do Dortmunda, a moguć je i dalji pad broja letova i putnika, pošto su iz kompanije Wizz air saopštili da u narednoj letnjoj sezoni, od aprila meseca, neće leteti iz Niša do Beča i Dortmunda.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Na niškom aerodromu smanjen broj putnika

Izvor: Radio 021, 12.Feb.2024

Na aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu zabeležen je u januaru ove godine 26.391 putnik, što je za 18 odsto manje u odnosu na januar prošle godine, pokazuju podaci objavljeni na sajtu tog aerodroma.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.