Na niškim ulicama uskoro posude za odlaganje stakla

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jul.2015, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na niškim ulicama uskoro posude za odlaganje stakla

Na najprometnijim lokacijama u Nišu sledeće nedelje biće postavljeno 50 specijalnih kontejnera u koje će moći da se baci staklena ambalaža koja će potom biti reciklirana.

Kako objašnjava direktor JKP “Mediana” Bratislav Vučković posude će biti postavljene na najfrekventnijim lokacijama u gradu, u blizini kafića i tržnih centara.

Cilj nam je da građane koji nemaju gde da odlažu staklenu ambalažu, uključimo u ovaj vid reciklaže - kaže Vučković.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Postavljanje ovih posuda je pilot projekat, a Niš je prvi grad u Srbiji koji ih je dobio. Specijalni kontejneri donacija su privrednog društva “Ekostar Paka”, vredna 5 miliona dinara.

U “Ekostar Paku” navode da u Srbiji ne postoji dobar sistem za sakupljanje stakla, a pošto je otkupna cena niska, a staklo je veoma skupo, ne postoji ekonomska isplativost. Ovim specijalnim posudama će se staklo ipak iskoristiti za reciklažu, a neće završiti na deponiji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.