Na Danima makedonske kulture filmovi, izložbe, predstave...

Izvor: JužneVesti.com, 03.Sep.2015, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Danima makedonske kulture filmovi, izložbe, predstave...

Od 4. do 12. septembra zainteresovani će moći posete reviju makedonskih filmova, ali i likovnu izložbu, pozorišnu predstavu, promociju zirke pesama i književno veče u okviru Dana makedonske kulture u Nišu.

U holu Niškog kulturnog centra (Stanoja Bunuševca bb.) Nišlije će moći za vreme trajanja manifestacije od 8 do 20 sati da pogledaju izložbu likovnih radova makedonskih umetnika.

Od 4. septembra kreće i revija makedonskih filmova pa će na >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << repertoaru prve večeri biti ostvarenje “Mis Ston” (1958), prvi makedonski film u boji čija je priča smeštena u Makedoniji 1901. godine dok je još uvek bila pod Turcima.

Film “Makedonski deo pakla” (1971) u kome jednu od glavnih uloga tumači Pavle Vuisić, biće prikazan u subotu 5. septembra. Radnja se dešava u toku Drugog svetskog rata, i prati borbu između bugarskih okupatora i partizana.

Reviju će 10. septembra zatvoriti noviji film i bioskopski hit "Bal-Kan-Kan" (2005) u makedonsko-italijanskoj koprodukciji. U pitanju je avanturistička komedija koja govori o dvojici sitnijih kriminalaca i prijatelja čije se sudbine prepliću mnogo godina kasnije. Sve projekcije počinju od 20 sati.

Osim revije filmova, u utorak 8. septembra u Pozorištu lutaka od 20 sati ljubitelji makedonske umetnosti će moći da uživaju u pozorišnoj predstavi “Ne šetaj se gola”, a sledeće večeri da posete književno veče u Narodnoj biblioteci “Stevan Sremac”.

Poslednja u nizu aktivnosti je promocija antologije makedonske ljubavne lirike “Od čežnje do erosa” zakazana za petak 11. septembar od 19 sati u NKC-u.

Ulaz na sve događaje je besplatan. 

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Tokom septembra Dani makedonske kulture u NKC (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 03.Sep.2015

Dani makedonske kulture održaće se od 4. do 12. septembra u Niškom kulturnom centru, Pozorištu lutaka i Narodnoj biblioteci. Zainteresovani će moći da pogledaju makedonske filmove, pozorišnu predstavu, izložbu slika, promociju zbirke pesama, kao i da posete književno veče. Ulaz za sve aktivnosti...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.