NOVI SOCIJALNI STANOVI DO KRAJA GODINE

Izvor: NTV.rs, 21.Feb.2020, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI SOCIJALNI STANOVI DO KRAJA GODINE

Do kraja ove godine biće završene poslednje dve lamele socijalnih stanova u ulici Majakovskog u Duvaništu, dok se raspisivanje konkursa za buduće stanare očekuje krejem leta ili početkom septembra, poručuju iz Gradske stambene agencije. Zgrade će biti energetski efikasne, svaki stan imaće svoj kalorimetar za grejanje i toplu vodu, te će se potrošnja plaćati po utrošku. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao je radove.
Pojedine porodice bi narednu Novu godinu mogle da dočekaju >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << u novim stanovima u naselju Duvanište, bilo kao zakupci ili budući vlasnici. Socijalni stanovi u ulici Majakovskog uveliko se grade, a prema rečima nadležnih, već je obavljeno 40% posla.
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović sa saradnicima obišao je gradilište.
Stojanović je istakao da se objekat gradi po svim standardima i normativima, a poštuje se i energetska efikasnost…
Za socijalne stanove mogu da konkurišu ljudi sa prebivalištem na teritoriji grada Niša, oni koji nemaju nepokretnost u vlasništvu, kao ni članovi njihovog domaćinstva. Svi koji konkurišu u zavisnosti od bodova koje ostvare na listi prioriteta, moći će da kupe ili iznajme stan pod povoljnijim uslovima. Očekivana kupovna cena je oko 700 evra + pdv po kvadratu, a što se tiče iznajmljivanja, trebalo bi da ostane evro i 20 po kvadratu, što iznosi oko 60 evra za stan veličine 50 m2. Konkurs će biti raspisan s početka jeseni.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.