Muzikom kroz vekove

Izvor: NiskeVesti.rs, 14.Jun.2016, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzikom kroz vekove

U sredu, 15. juna, u sali Niškog simfonijskog orkestra sa početkom od 20:00 časova, publici će se predstaviti Duvački kvintet „Niški solisti“, na koncertu pod nazivom „Muzikom kroz vekove“.

„Niški solisti“ su kamerni sastav koji je oformljen 2009. godine, a čine ga jedni od najboljih duvača-reproduktivnih umetnika u Nišu: Anđela Bratić (flauta), Vladimir Vezenković (oboa), Đorđi Alođozovski (fagot), Miloš Mijatović (klarinet) i Milan Stajić (horna). >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << Kvintet je do sada je održao više koncerata u Srbiji i u Nišu, nedavno veoma zapažen koncert u Skoplju, a sa jednog od koncerata imaju snimljen i svoj prvi kompakt disk, na kome su izvodili dela F. Dancija.
Nastupe Niških solista kritičari ocenjuju kao vrhunski doživljaj, gde dominiraju homogenost, kristalno čista intonacija, naglašena virtuoznost u brzim, a prefinjena lirika u sporim stavovima.
Na programu ovog uspešnog ansambla će se naći popularna dela Rajha, Štrausa, Čajkovskog, Debisija...
Karte se mogu kupiti na biletarnicama Niškog simfonijskog orkestra i Niškog kulturnog centra, kao i na ulazu pred sam koncert po ceni od 200 dinara.
Pozivamo Vas da prisustvujete i molimo da, posredstvom svoje medijske kuće, obavestite javnost o ovom koncertu.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Povezane vesti

“Niški solisti” vode muzikom kroz vekove

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jun.2016, 09:28

U sredu 15. juna od 20 sati u sali Niškog simfonijskog orkestra duvački kvintet “Niški solisti” održaće koncert pod nazivom “Muzikom kroz vekove“...Na programu ovog ansambla naći će se popularna dela Rajha, Štrausa, Čajkovskog, Debisija…..„Niški solisti“ su kamerni sastav koji...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.