Muzički talenti izvode dela Vivaldija, Rubinštajna, Baha i Britna

Izvor: JužneVesti.com, 22.Dec.2015, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzički talenti izvode dela Vivaldija, Rubinštajna, Baha i Britna

U sredu 23. decembra od 20 sati u Koncertno-izložbenom prostoru niškog Fakulteta umetnosti solisti i orkestar Škole za muzičke talente iz Ćuprije izvodiće kompozicije Vivaldija, Rubinštajna, Baha i Britna.

Kako kažu sa Fakulteta umetnosti, nastup će otvoriti violinski kvartet Manuela Ristića, Milice Stojiljković, Stefana Đorđevića i Tamare Tanasković, koji će izvoditi Vivaldijev Koncert za 4 violine u h-mollu”.

Rubinštajnovu “Preslicu” >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na violini će izvoditi Stojanka Pešić, a potom će Andrijana Durmišević i Milica Kostić, odnosno Feđa Marković i Jovan Mitrović svirati "Koncert za dve violine" Johana Sebastijana Baha.

Koncertni nastup mladih talenata zatvoriće veliki orkestar škole koji će odsvirati "Jednostavnu simfoniju" Bendžamina Britna.

Škola za muzičke talente u Ćupriji je formirana na inicijativu Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, postoji 40 godina.

Tokom desetogodišnjeg školovanja muzički izuzetno nadarena deca stiču osnovno i srednje - kako muzičko, tako i opšte obrazovanje.

Program Škole za muzičke talente predviđa isključivo gudačke instrumente - violinu, violu, violončelo i kontrabas.

Sa Fakulteta umetnosti objašnjavaju da samo najdarovitiji mogu postati učenici ove obrazovne ustanove, a isti kriterijumi, navode, važe i za same nastavnike.

Koncertno-izložbeni prostor Fakulteta umetnosti nalazi se u Knjaževačkoj 2a, a ulaz na koncert je besplatan.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.