“Mrtve duše“ oduvale rođendanske svećice Narodnog pozorišta

Izvor: RadioCity.rs, 13.Mar.2017, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Mrtve duše“ oduvale rođendanske svećice Narodnog pozorišta

Subotnje veče ljubitelji pozorišta u Nišu rezervisali su za premijerno izvođenje predstave “Mrtve duše“, rediteljke Ane Đorđević, a po romanu Nikolaja Gogolja. Kao što je ranije i najavila ekipa glumaca na čelu sa rediteljkom, vrhunac ove komedije bio je kraj, budući da je ruski pisac pred smrt spalio završetak ovog dela.
„Sam kraj je uznemirujuć. Uspeli smo da ne govorimo samo o Gogoljevoj priči Rusije tog doba, nego smo to povezali sa sadašnjim trenutkom naše sredine, >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << onim što se dešava sada u Srbiji“, rekla je rediteljka.
Publika je bila oduševljena glumom, a pojedini gledaoci možda čak i više nego tekstom.
„Na momente predstava je zaista duhovita, ali bilo je momenata nad kojima je vredelo zamisliti se“, kaže gledateljka.

„Odlična je predstava, prožeta humorom. Zanimljivo je što su neki glumci imali uloge suprotnog pola. Cicmilović i Cvetković su bili odlični kao žene. Oduševila me je i Jasminka, standardno“, rekao je naš sugrađanin.
Sam komad upravo se vrednuje najviše pečatom koji su ostavili niški glumci svojim izvođenjem. Tako su “Mrve duše“ oživeli izvođači, od kojih neki nažalost i nisu stalni članovi Narodnog pozorišta. Nemoguće je ne osvrnuti se na maestralnu glumu Dušana Matejića, u ulozi Čičikova, ili onih sa uglavnom dve uloge, Nađe Nedović Tekinder, Miloša Cvetkovića.

Prva repriza groteskne priče o Čičikovu, državnom činovniku koji je otkrio nov način da se obogati, trgujući mrtvim dušama, očekuje Nišlije već u nedelju, 12. marta.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.