Izvor: RTV 5, 27.Jul.2012, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mreža za socijalnu pomoć (video)

Da i osobe sa nekom vrstom hendikepa, mogu da budu društveno korisne, dokazuje Miloš Stamenković, član udruženja osoba sa Daunovim sindromom. Osim što se bavi masažom, on radii  na izradi tapiserija, i pomaže i rukovodi radom i njegovih ostalih kolega.
Udruženje obolelih od Daunovog sindroma, i druga udruženja osoba sa invaliditetom, u Nišu, nisu dovoljno povezana, i ne funkcionišu jedinstveno. To kažu članovi, i predstavnici ustanova koji se bave pružanjem socijalnih usluga. Ističu, da je neophodno da svi rade udruženo, i na taj način olakšaju živote i osobama sa hendikepom, i njihovim porodicama.

I u niškom Domu za decu bez roditeljskog staranja "Duško Radović" ističu važnost zajedničkog rada svih ustanova, i prednosti koja će pomoći da se pružaju kvalitetnije usluge.
Uprkos svemu, predrasudama i poteškoćama sa inkluzijom u društvu, osobe sa invaliditetom imaju pozitivan stav prema obrazovanju, i društvenom angažovanju. Čak oko 48% želi da nastavi sa obrazovanjem. Takođe, 44% osoba sa invaliditetom koje traže zaposlenje ima manje od 30 godina.   

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.