Most u niškoj Tvrđavi zatvara se zbog rekonstrukcije

Izvor: JužneVesti.com, 11.Okt.2019, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Most u niškoj Tvrđavi zatvara se zbog rekonstrukcije

Prelaz iz Tvrđave do Gradskog polja, kojim dnevno prođe na hiljade đaka i studenata tehničkih fakulteta, za nekoliko dana bi trebalo da počne da se rekonstruiše, najavljuju iz Direkcije za izgradnju. Ovo je samo privremena popravka, pošto je most veoma nebezbedan za prolazak, a naredne godine trebalo bi da bude izgrađen novi.

Direktor Direkcije za izgradnju grada Nebojša Lović kaže da će rekonstrukcija koštati oko 150.000 dinara, a za vreme trajanja radova biće >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << potpuno zatvoren.

Očekujemo sekundarne nosače koje je izvođač naručio i za nekoliko dana krećemo u rekonstrukciju - navodi Lović.

Inače, rekonstrukcija bi trebalo da potraje nedelju dana, a Lović dodaje da će Direkcija sledeće godine raspisati javnu nabavku za izgradnju potpuno novog mosta na tom mestu.

U 2020. raspisujemo nabavku za izgradnju novog mosta verovatno identičnog ovom, samo što će novi biti natkriven - dodaje Lović.

Podsetimo, most je nedeljama nebezbedan za prolazak jer su se daske na podu u jednom delu odvalile, na šta su ukazali građani preko aplikacije "Prijavi problem".

Uprkos tome, pešaci su prolazili mostom, neki svesni opasnosti, neki ne.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.