Monodrama o Milunki Savić u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 12.Nov.2014, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Monodrama o Milunki Savić u Nišu

U subotu, 15. novembra od 20 sati na Fakultetu umetnosti u Knjaževačkoj ulici u Nišu, biće odigrana monodrama "Milunka" o životu Milunke Savić, koja se preobučena u muškarca borila u balkanskim ratovima i Prvom svetskom ratu.

Monodrama, koja će biti odigrana povodom stogodišnjice Prvog svetskog rata, ispovest je Milunke Savić u interpretaciji glumice Jugoslovenskog dramskog pozorišta Vesne Stanković. Kako stoji u opisu predstave, "ovo je priča o životu, smrti, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ratu, Srbiji i njenoj istoriji iz ugla žene borca".

Ova ratnica se pod imenom Milun Savić sedam godina borila za oslobođenje Srbije, bila nekoliko puta ranjavana i odlikovana, a nakon ratova, više od tridesetoro dece je hranila i školovala do kraja života.

Visoko cenjena od strane francuskih vojnih velikaša, Franše Deperea, Šarla de Gola i Viceadmirala Geprata, u Srbiji završava kao čistačica u banci. Milunka bi sama za sebe rekla da je ovo ispovest o životu od prve puške do prve metle - navode organizatori predstave.

Karte za ovu monodramu mogu se kupiti u radnji “Happy house” i knjižari "Indigo" u Obrenovićevoj ulici po ceni od 450 dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.