Momci se vraćaju u grad - Atheist rap iz Niša kreće turneju

Izvor: JužneVesti.com, 18.Jan.2024, 14:06

"Momci se vraćaju u grad" - Atheist rap iz Niša kreće turneju

Koncertom u AKC Fuzz-u u petak, 2. februara od 21 sat, novosadski pank veterani Atheist Rap vratiće se u Niš posle tačno godinu i sa juga početi turneju povodom jubileja od 35 godina kontinuiranog rada. Predgrupa će biti School Bus iz Knjaževca.

Mesto početka turneje nije izabrano slučajno, tvrde organizatori i dodaju da Niš ima poseban značaj za članove benda, o čemu svedoči i to da su gitaristi Branko i Vladimir Radusinović prošlog novembra >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bili na bini u Nišu sa jednim od najznačajnijih niških pank bendova Novembrom.

Kada smo dogovarali nastup, iz benda su nam rekli da su, nakon prošlogodišnjeg koncerta u našem prostoru, namerno kao prvu stanicu izabrali AKC Fuzz jer im je izgledao kao da je pank u njemu nastao - rekli su iz organizacije.

Organizatori navode i to da ni datum koncerta nije izabran slučajno, već da je 2. februar dan kada je preminuo Sid Vicious, basista čuvenih Seks pistolsa, ali i dan kada su 1981. godine osnovani KUD Idijoti, koji i danas imaju status jednog od najvećih pank bendova sa ovih prostora.

U toku zagrevanja i posle koncerta sa razglasa će biti emitovane pesme Pistolsa i KUD Idijota u znak sećanja na bendove koji su inspirisali Ateiste - kažu iz Fuzz-a.

Kada su poslednji put svirali u Nišu članovi benda govorili su o njihovoj karijeri, o buntu srednjih godina, prenošenju iskustva i zrelosti, ali i o gradu, te istakli da i dalje pamte skoro svaki koncert koji su ovde održali.

Sećam se, kao i svaki put u Nišu, druženja sa mnoštvom starih, dobrih drugara, odlične hrane, Niš ima posebno mesto na našoj gastronomskoj mapi, sjajnog smeštaja sa terasom sa koje se pruža neodoljiv pogled na Nišavu, Banovinu i tvrđavu, dve odlične svirke u dva dana u prepunom klubu. Ništa manje ne očekujem ni ovog puta, iskreno se radujem povratku u Niš - rekao je tada basista Zoran Lekić.

Za sada je pušteno 50 karata po promotivnoj ceni od 900 dinara, koje se mogu nabaviti u Komitet pivari, dok će regularna cena u pretprodaji biti objavljena naknadno, kažu organizatori, ali dodaju da će na ulazu sigurno koštati 1.200 dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.