Moguće ponovno poskupljenje grejanja u Nišu zbog nove cene gasa

Izvor: JužneVesti.com, 11.Okt.2023, 14:26

Moguće ponovno poskupljenje grejanja u Nišu zbog nove cene gasa

Ukoliko 1. novembra dođe do poskupljenja gasa, Nišlije će već od 1. januara varijabilni deo računa za grejanje plaćati za oko 10 odsto više, što će biti treće poskupljenje u samo godinu dana.

Novu cenu grejanja u Nišu, Gradsko veće usvojilo je sredinom avgusta, a zbog najave da će uskoro poskupeti i gas, v.d. direktora JKP "Toplana Predrag Milačić saopštio je da je moguće novo poskupljenje početkom naredne godine.

Gas značajno utiče sa nekih 89 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u ceni varijabilnog dela, ako ulazni parametri budu isti kao što su trenutno, mazut, električna energija i ostalo, trebalo bi onda da se desi da varijabilni deo poskupi oko 9 odsto - rekao je Milačić.

On je istakao da sa trenutnom cenom, građani za prosečan stan od 50 kvadrata izdvajaju oko 60.000 dinara na godišnjem nivou, čime su smatra da su među gradovima sa najjeftinijim grejanjem.

Da li će time moći i u budućnosti da se pohvale, s obzirom na trend rasta cena, ne može se tvrditi sa sigurnošću, jer će već od 1. januara na adrese Nišlija ponovo dolaziti veći računi.

To će ujedno biti i treće poskupljenje u samo godinu dana, s obzirom na to da je februara grejanje u Nišu "skočilo" za oko 7 odsto, a zatim još 8,42 odsto od oktobra.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.