Mobilne ekipe Doma zdravlja obišle Donji i Gornji Komren (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 18.Maj.2014, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mobilne ekipe Doma zdravlja obišle Donji i Gornji Komren (VIDEO)

Dvadeset četiri sela na teritoriji Gradske opštine Crveni krst nema ambulantu, pa su stanovnici primorani da se izlažu dodatnim troškovima za prevoz, ali i da medicinsku pomoć ne dobiju jednako brzo kao što bi u gradu. Opština i Dom zdravlja izlaze im u susret, pokazujući im da neko brine o njima, šaljući mobilne timove lekara i sestara upravo u njihova mesta.
Jedan od mobilnih timova iz sastava niškom Doma zdravlja bio je danas u Donjem i Gornjem Komrenu, gde su stanovnici mogli da porazgovaraju sa lekarima i pitaju ih sve iz oblasti zdravlja. Obavezno im je meren krvni pritisak i nivo šecera u krvi.
Ovi lekari kažu da se trude da pacijentima mahsimalno izađu u susret. Da odgovore na svako pitanje i upute pacijente tamo gde treba.
U opštini Crveni Krst kažu da čak u 24 sela u ovoj opštini stanovnici nemaju ambulantu, pa če se opština truditi da, i na druge načine, ovim ljudima izaći u susret.
Ovo nije prvi put da mobilni timovi niskog Doma zdravlja posečuju stanovnike na seoskom podrucju Gradske opstine Crveni Krst koji nemaju ambulantu u svom mestu. Reč je o siroj akciji koja će, kako je danas rečeno, biti nastavljena i u narednom periodu.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.