Mladi plivači sa invaliditetom uživali na kampu

Izvor: RadioCity.rs, 01.Jul.2016, 01:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi plivači sa invaliditetom uživali na kampu

Asocijacija adaptivnog plivanja Srbije i Udruženje CIVITANNIS su organizovali mini kamp za mlade plivače sa invaliditetom na zatvorenom bazenu SC Pirot. Glavni cilj je promocija adaptivnog plivanja, a u prvom redu plivanje osoba sa invaliditetom.
„Ovo je prvi kamp koji je ADAPTS organizovao u Srbiji. Pokazali smo da uz malo novca, uz mnogo dobre volje i zahvaljujući društveno odgovornim organizacijama i pojedincima možemo mnogo. Ovakvi kampovi će, nadam se, postati tradicija, uz >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << nadam se, veći broj polaznika i duži boravak. Prezadovoljan sam kako se stvari razvijaju. Rukovodstvo SC Pirot ima viziju da taj grad ima razvijeno plivanje osoba sa invaliditetom, kao i Niš“, nije krio zadovoljstvo direktor kampa Marko Aleksandrović.
Šesnaestogodišnji niški gimnazijalac Nikola Ljubisavljević trenira plivanje punih godina u Plivačkom klubu „Niš 2005“. Pre desetak meseci počeo je da nastupa za SRU OSI „Nais“. Ređeli su se nastupi u Beogradu, Istanbulu, Malmeu i Nausi, a sada je boravak u Pirotu iskoristio za „glazuru“ nekih tehničkih elemenata.

„Radio sam na nekim tehničkim elementima na kojima preko godine nedovoljno radim. Sada sam definisao sa trenerima discipline u kojima treba ubuduće da nastupam kako bih bio konkurentan na međunarodnom planu krajem narednog paraolimpijskog ciklusa. Na kampu je jedan trener radio sa dva plivača koji su plivali u jednoj stazi. Rad je tako intenzivniji, a napredak brži“, rekao je ovaj perspektivan plivač.

Učesnici kampa su bili Nišlije Andrijana Conjić, Miloš Milićević, Aleksa Jovanović, Vuk Jovanović, Marko Nikolić, Sara Srbljanović, Nikola Ljubisavljević i Petar Nikolić iz Pirota.

Pored plivača, treneri na kampu su bili Predrag Tošić, Stefan Veljković, Marija Damnjanović i  Miodrag Stanković. Kamp je bio i edukativnog karaktera.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.