Mladi pijanista i violinista na koncertu Simfonijskog

Izvor: JužneVesti.com, 09.Feb.2016, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi pijanista i violinista na koncertu Simfonijskog

Na premijernom koncertu u četvrtak 18. februara od 20 sati u sali Niškog simfonijskog orkestra sa simfoničarima će kao solisti nastupiti pijanista Andrej Cincarević i violinista Dušan Panajotović.

Na programu će biti dela Hajdna, Bramsa i Deliusa, a dirigovaće Milena Injac.

Andrej Cincarević je rođen 1993. godine u Nišu. Od svoje četvrte godine do danas peva u horu ,,Branko”. Nižu i srednju muzičku školu završio je u Nišu, odsek >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << klavir u klasi profesorke Mirjane Mladenović.

Trenutno je na četvrtoj godini Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu u klasi profesorke Maje Rajković. Dobitnik je mnogih nagrada i autor je nekoliko desetina aranžmana kao i kompozicije ,,Carica tišine”.

Dušan Panajotović je rođen u Knjaževcu 1992. gde je stekao osnovno muzičko obrazovanje u školi "Predrag Milošević", zatim je u Nišu završio srednju muzičku, na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu - osnovne i master studije, a trenutno je na doktorskim.

Dobitnik je mnogobrojnih nagrada, a kao solista je učestvovao na mnogim muzičkim festivalima.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.