Mladi niški karatisti uspešni na Prvenstvu uže Srbije

Izvor: JužneVesti.com, 22.Nov.2016, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi niški karatisti uspešni na Prvenstvu uže Srbije

Članovi dva niška karate kluba, "Niš" i "Elid" ostvarili su zapažene rezultate na Prvenstvu uže Srbije u Čačku minulog vikenda. Kadet "Elida" Dimitrije Ristić osvojio je bronzu, dok su takmičari "Niša" osvojili dva zlatna i jedno bronzano odličje.

Karatistkinja Niša Anđela Marinković osvojila je 1. mesto u kategoriji do 54 kilograma, Katarina Đorđević se u katama okitila bronzom, a u ekipnoj konkurenciji ženski tim u sastavu Marinković, Đorđević, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Pajić osvojio je zlatnu medalju.

Čestitam svim klincima, a posebno Anđeli Marinković koja je u starijoj konkurenciji osvojila region uže Srbije.  Anđela je ne samo najbolji sportista u klubu već i u gradu Nišu u 2016 godini. Ona je ove godine osvojila sve što se moglo osvojiti -  5.puta je bila prvak Srbije, prvak Školskih olimpijskih igara, kao i prvak Balkana- istakla je trener Niša Branka Aranđelović.

Takmičarke Niša obezbedile su plasman na Prvenstvo Srbije koje će biti održano predstojećeg vikenda, a osvajači medalja na ovom takmičenju izboriće plasman na Balkansko prvenstvo koje će početkom decembra biti održano u Sarajevu.

(/slika2)

Posle dva prethodna, izuzetno uspešna vikenda na turnirima u Beogradu, na kojima je osvojio zlatne medalje, Dimitrije Ristić iz Elida je ovog vikenda, u izuzetno jakoj konkurenciji sa 24 takmičara u kategoriji kadeta, osvojio treće mesto i bronzanu medalju i tako se kvalifikovao na Prvenstvo Srbije.

Ukoliko i na predstojećem takmičenju potvrdi dobru formu u kojoj se nalazi, mladi Nišlija će takođe izboriti učešće na Prvenstvu Balkana u Sarajevu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.