Mlada pijanistkinja iz Kuršumlije solista na koncertu Simfonijskog u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 13.Maj.2021, 09:03

Mlada pijanistkinja iz Kuršumlije solista na koncertu Simfonijskog u Nišu

17-godišnja pijanistkinja Petra Spasojević nastupiće na koncertu sa niškim simfoničarima kao solista u četvrtak, 13. maja, od 19 sati u sali Niškog simfonijskog orkestra, navode organizatori. Zainteresovane Nišlije moći će da uživaju uz dela klasične muzike, a dirigovaće Milena Injac.

Na programu će biti Klavirski koncert Mocarta, Pavane Gabriela Faure, kao i Adađo Hoakina Rodriga.

Petra Spasojević je rođena 2004. godine u Kuršumliji, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sada je učenica prvog razreda srednje Muzičke škole "Isidor Bajić" Novi Sad i pohađa i klasu profesorke klavira Ane Frlin, a svoj prvi solistički koncert održala je sa 12 godina.

Tokom prethodnih sedam godina školovanja, Petra je učestvovala na brojnim domaćim i međunarodnim pijanističkim takmičenjima, gde je osvajala najviša priznanja, a između ostalih je i "Specijalnu nagradu za autorsko delo“.

Prošle godine je kao predstavnica Srbije nastupila na takmičenju "VirtuososV4+ Sviramo istim jezikom" u Budimpešti i tom prilikom osvojila dve velike nagrade - Specijalnu nagradu i nagradu publike, nakon čega je dobila poziv da nastupi na koncertu svetski priznatog violiniste Nemanje Radulovića.

Karte za koncert se mogu kupiti na blagajni Niškog simfonijskog orkestra od 8 do 15 sati po ceni od 400 i 250 dinara za penzionere i studente.

Zbog epidemioloških mera, navode organizatori, ulaz neće biti moguć bez zaštitne maske.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.