Mlada niška strelkinja treća u Kupu Srbije

Izvor: JužneVesti.com, 09.Jul.2018, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mlada niška strelkinja treća u Kupu Srbije

Na finalnom turniru Kupa Srbije u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava (tri puta 40 metaka) članica Streljačkog kluba Niš 1881 Lara Canić osvojila je treće mesto.

Jedinu medalju na ovom takmičenju za niški klub donela je 16-godišnja Lara Canić, velika nada streljačkog sporta u Nišu i potencijalna naslednica jedne od najuspešnijih niških sportistkinja Lidije Mihajlović.

Lari je ovo druga sezona da se takmiči i lepo napreduje. Mali kalibar >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je majstorska stvar i traži puno iskustva, ali vidim da ona ima štofa za ovu disciplinu. Ima prostora za napredak, ali zadovoljni smo njenim učinkom - kaže Lidija Mihajlović.

Juniorke na postolju; foto: Nikola Marić

Canićeva je sa 1.142 kruga bila za malo iza Ane Akifović (Novi Beograd Ušće) koja je imala 1.148 krugova i 44 centra i Nevene Armuš (Čika Mata) koja je imala 1.158 krugova (37 centara).

Sledeća stanica mlade niške strelkinje je juniorsko Prvenstvo Srbije 20. jula, a potom će se oprobati i na seniorskom državnom takmičenju koje je na programu 29. jula.

Finalni turnir je održan u Novom Sadu, a u konkurenciji seniora najbolji su bili Andrea Arsović (Partizan) i Stevan Jovanović (Čika Mata).

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.