Mirabell prolećni koncert u Simfonijskom orkestru

Izvor: RadioCity.rs, 24.Apr.2014, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirabell prolećni koncert u Simfonijskom orkestru

Na programu Mirabell prolećnog koncerta Jelisavete Pešić (oboa), Anastasije Pešić (klavir) i Raula Alberta Rolon Canete (gitara) su W. A. Mozart, Francis Poulenc, Radomir Petrović, Antal Dorati, Astor Piazzolla.
Organizatori koncerta su Niški kulturni centar i Niški simfonijski orkestar. Ulaz je slobodan.
Jelisaveta Pešić je nakon Osnovne i Niže muzičke škole, završila i Srednju muzičku školu u Nišu, u klasi profesorke Sonje Živković. Uporedo je pohađala >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << i Prvu nišku gimnaziju „Stevan Sremac“, specijalno filološko odeljenje. U toku školovanja osvojila je brojne republičke i međunarodne nagrade. Dobitnik je stipendije „Der Rotarier“2013/2014.
Student je završne godine oboe u klasi profesora Gintera Pasina na muzičkoj akademiji Mocarteum u Salzburgu. Jelisaveta je prošla audiciju za Berkli, muzički univerzitet u Bostonu (2009). Položila je prijemni ispit za master studije na Konzervatorijumuu Beču kod profesora Gaja Porata (2014).Učestvovala je na raznim evropskim seminarima i festivalima (Tivat, Crna Gora, Markneukirchen, Nemačka, OFF festivalu Izoli, Slovenija, Berklee Cliniks, Beograd...) Svira obou i engleski rog u mnogim orkestarskimi kamernim projektima u Austriji i Nemačkoj.

Anastasija Pešić je Osnovnu i Nižu muzičku školu završila u Nišu, a nakon toga i specijalno filološko odeljenje u Prvoj niškoj gimnaziji „Stevan Sremac“. Srednju muzičku školu, odsek klavir, završila je u klasi profesora Slobodana Vulovića.Dobitnik je nekoliko međunarodnih nagrada iz oblasti muzike i književnosti.
U velikoj konkurenciji mladih muzičara iz celog sveta, uspešno polaže prijemni ispit na muzičkoj akademiji Mocarteum u Salzburgu. Student je treće godine u klasi profesora Gereona Klajnera.
Učestvovala je na raznim seminarima (Boris Romanov, Ohrid, Berklee Cliniks, Beograd...) Svira klavir u raznim kamernim sastavima na Akademiji.

Gitarista Raul Rolon iz Paragvaja je prve časove gitare i muzičke teorije počeo pohađati sa 9 godina i završio muzičku školu u rekordnom vremenu.Nakon uspešnog završetka najvišeg nivoa muzičkog obrazovanja koje je njegova zemlja mogla da pruži u to vreme, polagao je prijemne ispite i bio primljen na više univerziteta u SAD i Evropi.Odlučio se za studije na Akademiji Mocarteum u Salzburgu, gde je student završne godineu klasi profesora Eliota Fiska.
Raul Rolon je imao brojne solističke koncerte u Argentini, Kolumbiji, Španiji, Nemačkoj, i Austriji. Gitaru svira u nekoliko tango sastava u Salzburgu.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.