Ministarka Mihajlović: Nema ograničenja broja putnika na niškom aerodromu

Izvor: JužneVesti.com, 07.Feb.2018, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarka Mihajlović: Nema ograničenja broja putnika na niškom aerodromu

Nije pregovarano o limitiranju putnika niškom Aerodromu "Konstantin veliki", rekla je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović u Nišu, govoreći o najavljenoj koncesiji za beogradski Aerodrom "Nikola Tesla", obećanoj francuskoj firmi "Vinci". Ministarka je dala i sertifikat za bezbednost niškoj vazdušnoj luci i pored potpune netransparentnosti Aerodroma po ovom pitanju.

Iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pre mesec dana u intervjuu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << RTS-u, pominjao ograničenje od milion putnika u narednih 12 godina za lokalne aerodrome, ministarka Mihajlović navodi da pojedinosti ugovora za koncesiju beogradskog Aerodroma nisu razmatrane.

Mi hoćemo da Niš i dalje ima rast broja putnika i da se i dalje razvija. Nikakvih nema ograničenja niti kod koncesionara niti ovde. Vlasnik niškog aerodroma je Grad Niš, ne država. Naša sugestija ljudima na niškom aerodromu da u strategiju razvoja uračunaju sve faktore na tržištu, pa i cene - navodi Mihajlović.

Predsednik Vučić u istom intervjuu govorio je o specifičnoj dozvoli niškom Aerodromu da se razvija, koju su mnogi ocenili kao dokaz centralizma, ministarka Mihajlović ponovila je, objašnjavajući koliko je vlastima Niš bitan, brojke o ulaganjima u niški Aerodrom.

U prethodne 2 godine pomogli smo Niš sa 6,5 miliona evra, bilo kroz opremu, bilo kroz novac. Ono što mi i dalje planiramo jeste dalje ulaganje od 7,5 miliona evra. Naš interes je da se Niš razvija. Praviće se i kontrolni toranj 27 metara visine, koji će biti i za potrebe beogradskog, ako tamo nešto ne funkcioniše - rekla je Mihajlović.

Ipak, ministarka Mihajlović dodala je da niko ne ograničava Aerodrom "Konstantin Veliki" da se bavi samo lou-kost letovima, kao ni što beogradskom neće biti zabranjeno, već će zavisiti od koncesionara.

Ministarka je uručila najviši sertifikat bezbednosti direktoru Aerodroma "Konstantin Veliki" Vladici Đurđanoviću. Kako objašnjava Mihajlović, takav ima i beogradski.

Međutim, iz ovog niškog preduzeća nikada nisu želeli da dostave sistematizaciju radnih mesta, kako bi se znalo ko je sve zadužen za bezbednost na aerodromu. Dok je ranije takve zahteve direktor Đurđanović ocenjivao kao “nerazumne i nejasne”, direktor Regionalne razvojne agencije “Jug” Bojan Avramović pravdao je u debati Južnih vesti nedostavljanje dokumenata, koje je Poverenik Rodoljub Šabić naložio i zbog čijeg nedostavljanja je propisao kazne za nišku vazdušnu luku, kao “mere protiv terorizma”.

Kako su Južne vesti već pisale, u okviru tih promena sistematizacije su izmenjeni i uslovi potrebni za radno mesto "safety manager"-a, tako da se na tom veoma odgovornom položaju može naći samo neko ko je diplomirao na DIF-u, dok su eliminisani svi koji su završili, na primer, Fakultet bezbednosti.

Tako je u 2016. na to mesto postavljena profesorka fizičkog i fitnes instruktorka, koja je prethodno bila "poslovni sekretar" aktuelnog direktora Đurđanovića.

Na pitanja bezbednosti, koje su novinari postavili još pre nekoliko meseci, ministarka Mihajlović nije konkretno odgovorila, već je sve prebacila na menadžment Aerodroma, gde je rečeno "da putnici nemaju razloga za brigu".

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niškom aerodromu uručen sertifikat o bezbednosti

Izvor: JUGpress.com, 07.Feb.2018

NIŠ..Niškom aerodromu “Konstantin Veliki” urucen je sertifikat o bezbednosti  kojim se potvrđuje da ispunjava najviše evropske bezbednosne standarde...Sertifikat  je direktoru niškog aerodroma ’ Vladici Đurđanoviću  uručila  podpredsednica Vlade I ministarka građevinarstva , saobraćaja...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.