Ministarka Matić: Širokopojasni internet u Nišu za 20 naselja i 3.200 domaćinstava

Izvor: JužneVesti.com, 15.Maj.2021, 20:17

Ministarka Matić: Širokopojasni internet u Nišu za 20 naselja i 3.200 domaćinstava

Izgradnju širokopojasnog interneta kojim će biti obuhvaćeno 20 naselja u Nišu, sa više od 3.200 domaćinstva, najavila je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić prilikom posete Nišu.

Matić je, nakon razgovora sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski, navela da se početak izgradnje ove mreže koja omogućava veće brzine može očekivati od septembra.

Ovo je veoma važno za Niš i niška sela da bi mogli da >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pružaju kvalitetnije turističke usluge. Važno je i da samim ljudima koji žive u tim mestima budu dostupne određene elektronske usluge i prednosti koje optika i mreža nove generacije nosi - rekla je ministarka.

Ona je istakla da razvoja turizma nema bez dve važne infrastrukturne mreže - jedna su putevi, a druga telekomunikacije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Širokopojasni internet stiže u Niš

Izvor: B92, 15.Maj.2021

U Nišu će izgradnjom širokopojasnog interneta biti obuhvaćeno 20 naselja sa više od 3.200 domaćinstava, izjavila je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić..Ona je navela da se početak izgradnje ove mreže može očekivati od septembra. "Ovo je veoma važno za Niš i niška...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.