Milić: Lokacija novog porodilišta u Nišu bizarna, izgraditi ga duž Zetske

Izvor: JužneVesti.com, 14.Feb.2024, 22:21

Milić: Lokacija novog porodilišta u Nišu bizarna, izgraditi ga duž Zetske

Predlog da se novo porodilište u Nišu izgradi na mestu sadašnjeg parkinga pored Urgentnog centra direktor Kardiohirurgije Dragan Milić smatra “bizarnim” i “nepraktičnim”. Kaže da će dečije klinike tako biti udaljene od porodilišta više od 500 metara i da će doći do saobraćajnog kolapsa, pa predlaže da nova zgrada GAK-a bude pored sadašnje, duž Zetske ulice.

Predlog je morao da obuhvati i izgradnju Instituta za majku i dete, ističe Milić i podseća da grad >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pola veka nema nijedan institut.

Milić podseća da Niš nema nijedan institut; foto: JVNeophodno je, kaže, predvideti i najmanje dve višespratne javne garaže, kako bi se saobraćaj normalno odvijao.

Ne smeju se dozvoliti propusti kao što su bili tokom projektovanja novog Univerzitetskog kliničkog centra Niš, kada je zaboravljeno da se projektuje poliklinika za preglede, kuhinja i vešeraj - navodi Milić.

Predlaže da se porodilište izgradi pored zgrade u kojoj je ono sada smešteno, a da u toj staroj zgradi ostane ginekologija.

Toplim vezama povezati novu zgradu porodilišta i staru zgradu, čime bi se zadržala funkcionalnost jer sada postoji topla veza sa dečijom klinikom - kaže Milić.

Smatra i da nacionalni stadion ne bi trebalo graditi narednih deset godina i da bi novac namenjen njegovoj izgradnji trebalo preusmeriti na izgradnju 100 porodilišta u Srbiji.

Srbija umire i ukoliko se hitno ne preduzmu ozbiljne mere za regeneraciju stanovništva, neće imati ko da igra fudbal, niti ko da gleda utakmice - ističe on.

Inače, rekonstrukciju niške Klinike za ginekologiju i akušerstvo nadležni su više puta najavljivali, a u utorak je objavljeno da će umesto obnove biti izgrađena nova zgrada.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.