Izvor: JužneVesti.com, 06.Mar.2024, 12:20

Milić: Ispituju moje zvanje na Medicinskom fakultetu da bi niška Kardiohirurgija izgubila status klinike

Iako je komisija već dala pozitivno mišljenje na izbor Dragana Milića u zvanje redovnog profesora na Medicinskom fakultetu u Nišu, u planu je formiranje nove komisije koja o tome treba opet da odlučuje, tvrdi direktor Kardiohirurgije. Kaže da bi tako mogao da ostane bez posla na fakultetu, a ta klinika bez statusa klinike jer ne bi imala nastavnike u svojim redovima.

Komisija za pisanje referata, u kojoj su bili Miloš Velinović, Nebojša Stojanović i Saša Milenković, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << a koju je odredio Senat Univerziteta u Nišu, dala je pozitivno mišljenje o izboru Milića u zvanje redovnog profesora na Medicinskom fakultetu, kaže on.

Međutim, žali se da dekanica nije do danas stavila taj izveštaj na javni uvid i tvrdi da je zato zakazana sednica Katedre za hirurgiju, koja treba da odredi sastav nove komisije da bi ona potom ponovo davala mišljenje.

Cilj je da 10. aprila 2024. ostanem bez zvanja i posla na Medicinskom fakultetu, kako bi po zakonu naša Klinika za kardiohirurgiju izgubila status klinike jer nema nastavnike u svojim redovima. Pošto plan o prestanku rada klinike zbog nedostatka reagenasa nije uspeo (reagensi treba da stignu do kraja ove nedelje), kreće se u plan B - da profesor sa tri specijalizacije (opšta hirurgija, vaskularna hirurgija i kardiohirurgija) ostane bez posla i mogućnosti da uči studente i mlade lekare - navodi Milić.

Južne vesti poslale su Medicinskom fakultetu zahtev za komentar, ali odgovora nema do objavljivanja teksta.

Podsetimo, krajem prošle godine doktor Milić je smenjen sa mesta prodekana na niškom Medicinskom, a on je kasnije tvrdio da sabotiraju njegov izbor u redovnog profesora zbog politike. Dekanica mu je odgovorila da u njenom mandatu nikome ko ispunjava uslove nije osporen izbor u zvanje.

Milić je, potom, odgovorio da je dekanica potvrdila kršenje procedure njegovog izbora za redovnog profesora.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

„Cilj je da niška Kardiohirurgija izgubi status klinike“: Izbor dr Dragana Milića za redovnog profesora opet odložen

Izvor: Danas, 06.Mar.2024

Direktor niške Klinike za kardiohirurgiju dr Dragan Milić saopštio je da je njegov izbor za redovnog profesora Medicinskog fakulteta drugi put blokiran, zbog čega bi on već sledećeg meseca mogao da bude otpušten sa fakulteta, "sa ciljem da Kardiohirurgija izgubi status klinike, pošto više neće...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.