Milan Cvetanović od PR-a gradonačelnika do načelnika Uprave u Niškoj Banji

Izvor: JužneVesti.com, 22.Sep.2023, 14:51

Milan Cvetanović od PR-a gradonačelnika do načelnika Uprave u Niškoj Banji

Načelnik Uprave Opštine Niška Banja narednih pet godina biće Milan Cvetanović koji je do nedavno vodio konferencije za medije Dragane Sotirovski, a ranije je bio portparol nekadašnjeg gradonačelnika Zorana Perišića i jedan je od kreatora “Posetilaca” na Belamiju, odakle se okrenuo politici. Da li je sada član stranke - ne želi da kaže.

U Upravi Opštine Niška Banja radi od decembra prošle godine, a sada je izabran za načelnika te Uprave, preko konkursa >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << koji je juna bio objavljen u tabloidu Srpski telegraf, na sajtu Opštine, čiji pojedini delovi nisu ni funkcionalni, kao i u Službenom listu. Trajao je tek 15 dana.

Cvetanović za Južne vesti kaže da je očekivao da će pobediti na konkursu "čim se prijavio", a na pitanje da li je član stranke nije želeo da odgovori.

Nemam komentar na to pitanje. To je moja lična stvar - kratko je rekao.

Zvanični sajt Opštine Niška Banja; foto: PrintscreenOn je diplomirani pravnik, a odluku je donelo Veće Opštine Niška Banja. U njoj je objavljen “obrazac kompetencija” koji je Cvetanović popunjavao.

Neke od “ponašajnih komtenecija” koje je naveo su upravljanje informacijama i zadacima, ostvarivanje rezultata, strateško upravljanje, integritet i posvećenost.

Istakao je i digitalnu pismenost, sposobnost poslovne komunikacije, kao i to da zna da upravlja projektima, promenama, ljudskim resursima i javnim politikama.

U tabeli nije popunio da li ima vozačku dozvolu, da li govori strane jezike, niti da li ima neke licence ili sertifikate.

Inače, njegov posao, kako je navedeno u konkursu, biće da rukovodi radom Uprave, organizuje i obezbeđuje zakonito, stručno i efikasno obavljanje poslova, da odlučuje o pravima i obavezama iz radnih odnosa zaposlenih u Upravi, da objedinjuje i usmerava rad unutrašnjih organizacionih jedinica, da donosi pravilnike i naredbe, postupa po zahtevima za pristup informacijama od javnog značaja, kao i da odlučuje o ostvarivanju prava na besplatnu pravnu pomoć.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.