Mi se ne borimo za vlast, nas vlast ne interesuje! Mi se borimo protiv neodgovorne vlasti!

Izvor: RadioCity.rs, 17.Jan.2016, 02:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mi se ne borimo za vlast, nas vlast ne interesuje! Mi se borimo protiv neodgovorne vlasti!"

U proglasu, koji je okupljenima pročitao predsednik UPSS-a Saša Kostić, stoji, da se pozivaju Gradonačelnik, Gradsko veće, svi direktori javnih preduzeća kao i članovi nadzornih odbora da odmah podnesu ostavku i da mandate vrate građanima, zbog katastrofalnog stanja u gradu pogotovo u sektoru komunalnih usluga.
Ispred Udruženja, građanima se, praćen burnim ovacijama, obratio i prof.dr Djokica Jovanović. On je replicirao na jučerašnju izjavu Gradonačelnika Zorana Perišića, >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << odbacivši kao neosnovana „predviđanja“ prvog čoveka Niša da će se Udruženje pridružiti „jednoj vanparlamentarnoj stranci“. To je, rekao je on, nemoguće pošto udruženje okuplja građane, simpatizere i glasače svih partija uključujući i SNS. Sa političkim partijama, međutim, istakao je Jovanović UPSS ne razgovara, pošto su „političke partije u prethodnih 30 godina izgubile svaki kredibilitet i nemaju pravo na ugled.“

„Mi se ne borimo za vlast i nas vlast ne interesuje. Mi se borimo protiv neodgovorne vlasti!“ –istakao je Jovanović na kraju obraćanja.
Jovanović je rekao da niško gradsko rukovodstvo neće podneti ostavke i da je to svim okupljenim građanima bilo jasno i pre protesta. Međutim, on smatra da je protest dobar čin jer predstavlja spremnost građana da i po vrućini i po vejavici, iskažu svoje mišljenje.
„Ono o čemu smo govorili skoro godinu dana, i o čemu već godinu dana upozoravamo i građanstvo i vlast, jedna državna institucija, Državna revizorska institucija je konačno dokazala da je istina. Sa izveštajem koji je DRI napravila pokazalo se da građani grade državu a da je političari rasturaju, što će reći da smo mi vlasnici države“.

Udruženje će, kao sledeći korak, pokrenuti serijal tribina na koje će biti pozivani građani da tematski razgovaraju sa članovima Udruženja i da čuju sve podatke do kojih je udruženje došlo analizirajući stanje u javnim preduzećima. Te tribine će poslužiti da se što veći broj građana informiše o svemu čim se UPSS skoro godinu dana bavilo. Na taj način, će građani „čuti istinu o javno komunalnom sektoru, koji u stvari nije javno komunalni sektor, već privatni sektor za punjenje privatnih džepova.“
Građanima se obratila i novinarka Zorica Miladinović koja je istakla da „svaki funkcioner koji nešto obeća, pa bio to i Premijer Srbije, mora da ispuni ono što je obećao, a svaki funkcioner koji pogreši ili ne radi dobro, mora da bude smenjen. Nesmenjivi su samo građani!“

Ona je podsetila da se paralelno sa ovim građanskim protestima u Nišu odvijaju i protesti „Novinari ne kleče“ i da je zajedničko i jednim i drugim to što pozivaju na odgovornost vršioce javnih funkcija ali i to što su „bojkotovani“ od strane pojedinih medija u gradu što dokazuje da su kontrolisani od strane vladajućih partijskih struktura.

Milosav Jukić se poslednji obratio na današnjem protestu, prenevši građanima deset duhovitih „političkih“ zahteva koje će uputiti Gradu.
Zanimljivo je da računi za Objedinjenu naplatu još uvek nisu uručeni velikom broju građana, te postoji bojazan da će biti višestruko uvećani.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.