Metro u Srbiji uložio 100 mil. evra

Izvor: B92, Tanjug, 05.Jan.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Metro u Srbiji uložio 100 mil. evra

Beograd -- Kompanija "Metro keš end keri", svetski lider u oblasti veletrgovine, je saopštila da je za četiri godine rada u Srbiji uložila oko 100 miliona evra.

Metro je prisutan u 29 zemalja, sa više od 600 veleprodajnih centara

Prvi distributivni centar za profesionalne kupce otvoren je 5. januara 2005. godine u Krnjači, a sada u Srbiji posluje pet takvih centara - dva u Beogradu i po jedan u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu - u kojima je zaposleno više od 1.300 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ljudi.

Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) je proglasila Metro najvećim grinfild investitorom u 2005. godini među stranim ulagačima u zemljama Jugoistočne Evrope, saopšteno je iz te kompanije.

Prednosti koje Metro donosi su znatne - od zapošljavanja lokalne gradjevinske operative i lokalne radne snage na svim nivoima, do poboljšanja distributivnih kanala i davanja prilike lokalnim dobavljačima, navedeno je u saopštenju.

Osim toga, navodi se dalje, ta kompanija predstavlja šansu za proizvođače iz Srbije da, preko mreže njenih distributivnih centara, svoje proizvode izvoze u svet.

Metro je prisutan u 29 zemalja, sa više od 600 veleprodajnih centara. Sa preko sto hiljada zaposlenih širom sveta, kompanija je postigla prodaju od 31,7 milijardi evra u 2007 godini.

Grupacija Metro je u 2007. godini ostvarila promet u iznosu od 64,3 milijardi evra. Kompanija broji preko 280 hiljada zaposlenih, i posluje sa oko 2.200 centara u 31 zemlji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.