Meštani niškog sela Čokot se udružili da ulepšaju i srede dvorište škole

Izvor: JužneVesti.com, 11.Jun.2024, 16:54

Meštani niškog sela Čokot se udružili da ulepšaju i srede dvorište škole

Dvorište Osnovne škole "Desanka Maksimović" u niškom selu Čokot prošlog vikenda bilo je prepuno žitelja ovog sela koji su se udružili u tome da ovaj prostor očiste i srede, postavljena je i česma za vodu, a sada čekaju nadležna preduzeća oko poslova rasvete i popravke mobilijara.

Žele da im se deca igraju u lepom i bezbednom dvorištu; foto: M. Ž.Predstavnici oko 60 porodica čija deca idu u školu ili će tek krenuti obratili su se nedavno direktoru škole sa molbom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i predlogom da se dvorište uredi i bude bezbednije i lepše za mališane koji se u njemu igraju.

Direktor nam je odgovorio da želi da se sve te stvari reše, ali da za njih nema dovoljno novca i ljudi, ali nam je dao "zeleno svetlo" da se mi organizujemo i sredimo ono što možemo - kaže meštanin Milan Petrović koji je jedan od pokretača ove inicijative.

Postavili novu česmu; foto: M. Ž.Kaže da su se svi prvo "okupili" u Vajber grupi i tu dogovarali šta će i kako će. Tako su obezbedili donaciju građevinskog materijala, neko je poklonio i česmu, a onda su se svi u nedelju okupili u dvorištu i njih oko 40 "zasukali rukave".

Situacija u dvorištu je bila katastrofalna. Ali smo uspeli da raskrčimo rastinje, 15 prikolica smo izbacili - kaže jedna od učesnica akcije Marija Živković.

foto: M. Ž.Meštani kažu da su od Parking servisa tražili da pojača osvetljenje u dvorištu škole, od Grada da se postavi video-nadzor, dok su se JKP Mediani obratili sa molbom da saniraju postojeći mobilijar, postave još klupica i kante za smeće. Nadaju se, ističu, pozitivnim reakcijama nadležnih.

Napominju da je ovo samo početak, jer među njima vlada pozitivna atmosfera i žele da prostor u kojem se igraju njihova deca bude uređen i bezbedan. Ističu i da ovo može da bude primer drugima da se može puno uraditi kada se ljudi udruže u želji da njihovo selo bude lepše i uređenije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.