Meštani Delijskog visa u Nišu ponovo blokiraju saobraćaj

Izvor: JužneVesti.com, 08.Mar.2024, 20:05

Meštani Delijskog visa u Nišu ponovo blokiraju saobraćaj

Stanovnici niškog naselja Delijski vis i ove subote će protestovati na kružnom toku kod Stop šopa i opet će blokirati saobraćaj od 17 do 18 sati. Kažu da su nezadovoljni brzinom radova i da će protestovati sve dok im ne asfaltiraju poslednju ulicu.

Kuće, podrumi i garaže u tom delu Niša često su poplavljene, posle svake jake kiše, kažu meštani. Razlozi su neasfaltirane ulice i nedostatak atmosferske kanalizacije.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je, kažu žitelji, prošle godine obećala da će sve ulice na Delijskom visu biti asfaltirane do Nove godine, ali se to nije desilo.

Tri ulice dobile su nakon 15. protesta, održanog prošle subote, drugi sloj asfalta, dok se preostale dve još rade.

U četvrtak, 7. marta, na inicijativu žitelja Delijskog visa, održan je sastanak sa zamenikom načelnika Gradske uprave za imovinu. Preneta je poruka stanovnika da neće odustati sa protestima sve dok se poslednja ulica ne asfaltira i uradi atmosferska kanalizacija - navodi meštanin Dejan Veličković.

Što se tiče atmosferske kanalizacije, nadležni su dolazili da pogledaju situaciju, ali do danas ništa nije urađeno, tvrde građani.

Saobraćaj će u subotu biti blokiran u oba pravca.

Podsetimo, meštanima je gradonačelnica Dragana Sotirovski nakon obilaska naselja obećala asfaltiranje, ali su radovi ubrzo stali za šta je Sotirovski okrivila meštane jer “nisu bili složni”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.