Meštani Belotinca, Knežice i Ćurline blokirali deponiju (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 04.Nov.2014, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meštani Belotinca, Knežice i Ćurline blokirali deponiju (VIDEO)

Zbog zagađenja sredine i problema sa vodom meštani sela Belotinac, Knežica i Ćurlina i dalje blokiraju istovar smeća na gradsku deponiju.
Gradonačelnik Niša prof.dr Zoran Perišić najavio je da će Belotinac biti povezan na gradski vodovodnu mrežu. Vodovodi druga dva sela nisu ugroženi zbog deponije ali će se potrošnja vode, po zahtevu meštana, obračunavati kao i u ostalim niškim selima, te oni neće morati da plaćaju rastvor vode, najavio je Perišić.
Belotinčani >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << nemaju vodovodnu mrežu pa se snabdevaju iz bunara. Kako kažu, bujični kanal iz deponije dovodi otpad do njihovog sela. Zato je, kažu, zagađena i voda i čitava okolina.
Sela Knežica i Ćurlina su povezana na niški vodovod, ali je mreža u selu dotrajala, a JKP “Naissus” je ne održava. Zbog toga konstantno voda otiče kroz napukle cevi, a taj rastvor treba da plate meštani. Njihovi računi su zato višestruko uvećani, a većina njih je utužena zbog neplaćanja.
Nakon razgovora sa gradskim vlastima, oni čekaju odgovor, ali na ulazu u deponiju. Gradonačelnik Niša je najavio pomoć meštanima iako su na teritoriji opštine Doljevac. Belotinac će biti povezan na niški vodovod, za šta nedostaje 800m mreže od Donjeg Međurova.
Perišić je rekao i da će Naissus ubuduće naplaćivati vodu meštanima Knežice i Ćurline kao i ostalim niškim selima, ali da vodovodne mreže u ovim selima ne može da rekonstruiše grad.
Gradska deponija se na ovom mestu nalazi više od 40 godina. Analize zemljišta oko nje su pokazale da nema zagađenja teškim metalima, kaže gradonačelnik Perišić. Ipak, meštani Knežice i Ćurline tvrde da je izvor sa koga su se snabdevali vodom pre povezivanja na gradski vodovod zatrovan zbog širenja deponije.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.