Memorijal Zorana Miletića, ove godine za izgradnju planinarskog doma “Bojanine Vode”

Izvor: RadioCity.rs, 17.Maj.2017, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Memorijal Zorana Miletića, ove godine za izgradnju planinarskog doma “Bojanine Vode”

Planinarski savez grada Niša uz podršku grada Niša i Sekretarijata za sport, ove godine obeležiće 15 memorijal Zorana Miletića, s tim što će ovog puta osim na podsećanje na tragično nastradalog velikana srpskog i niškog sporta imati i još jednu ulogu – prikupljanje novca za izgradnju planinarskog doma “Bojanine vode”, koji je 2007. izgoreo u požaru.

Kako nam je rekao Vladislav Cenić iz „Planinarskog saveza grada Niša“, očekuje se oko 200 učesnika iz grada >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << ali nije isključeno da će memorijalu prisustvovati i gosti iz Bugarske.
Sredstva za obnovu, odnosno izgradnju planinarskog doma „Bojanine Vode“ prikupljaće se putem pečatiranih donatorskih kupona, a učesnici će moći da izaberu opcije za učešće na memorijalu i time postanu donator.
Prva opcija je kupovina donatorskog kupona u vrednosti od 400 dinara, a u tu cenu uračunati si prevoz do Bojaninih voda i nazad i besplatan ručak. Druga opcija je kupovina donatorskog kupona po ceni od 200 dinara uz šta je uračunat besplatan ručak. Naravno, uz ove opcije, svako može da donira novac u skladu sa svojim mogućnostima i na razne načine.

Ove godine odabrane su tri staze: Bojanine vode – vrh Trem, Bojanine vode – Sokolov kamen, i Bojanine vode – vrh Mosor.
Za odlazak na Bojanine vode Planinarski savez grada Niša obezbedio je prevoz sa dve lokacije, od 8 sati, ispred Pravnog fakulteta i parkinga ispred muzeja „Ćele kula“. Naravno, učesnici akcije mogu da dođu i sopstvenim prevozom kao i prigradskim autobusom za Gornju studenu koji sa pomoćne autobuske stanice polazi u 7 sati.
Za dodatna obaveštenja svi zainteresovani mogu se obratiti „PK Železničar“, PAK „Mosor“, „PAEK“, i „PD Suva planina“.

Iz Planiraskog saveza grada Niša pozivaju sve ljubitelje boravka u prirodi i ovog sporta, kao i sve ljude dobre volje da se u što većem broju odazovu, jer kako kažu „Niš i Suva planina zaslužuju planinarski dom“.
Cenić ističe da je ovo tek početak prikupljanja sredstava za igradnju planinarskog doma, a da će biti organizovane i brojne akcije, poput koncerata i sličnih manifestacija, kako bi bila prikupljena dovoljna količina novca za izgradnju doma.
Inače, Zoran Miletić jedan je od najvećih sportista ove zemlje, a nastradao je u pokušaju da se popne na najviši vrh sveta, Mont Everest, 2002. godine. Tamo je zauvek i ostao.  

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.