Melodije Latinske Amerike na niškom Fakultetu umetnosti

Izvor: JužneVesti.com, 02.Nov.2016, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Melodije Latinske Amerike na niškom Fakultetu umetnosti

Niška publika biće u prilici da u petak 4. novembra uživa u melodijama kompozitora iz Španije, Latinske Amerike, ali i niških kompozitora Dragana Tomića i Bratislava Zlatkovića, u Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti u Knjaževačkoj ulici u Nišu sa početkom u 20 sati.

Koncert pod dirigenskom palicom Milene Injac nosi naziv "Muzički zagrljaj - Španija, Srbija, Latinska Amerika" Kamernog orkestra “Concertante” sa niškog Fakulteta umetnosti, a ulaz >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je besplatan.

Publika će ovom prilikom moći da čuje svetsku premijeru kompozicije Dragana Tomića "Niška rapsodija“ u izvođenju gostiju koncerta: Ansambla duvača Fakulteta umetnosti i vokalne grupe “Maestrini”.

Kao solisti će nastupiti  pobednik ovogodišnjeg Svetskog kupa na harmonici u Portugalu Dušan Čeganjac, zatim koncertmajstor Orkestra Dimitrije Mandić na violini, alumni Fakulteta umetnosti Andrija Petrović na violončelu i profesori Fakulteta umetnosti Aleksandra Ristić, mecosopran, Anđela Bratić, flauta i Vesna Petković, gitara.

Dirigent Milena Injac ističe da je program, pre svega, atraktivan i zanimljiv za publiku i smatra  da većinu dela sa repertoara ljubitelji klasike nisu imali prilike da čuju.

Tim pre je obaveza velika, predstaviti neka dela koja su manje poznata ili potpuno nepoznata auditorijumu. Mi ćemo izvesti i svetsku premijeru "Niške rapsodije", što mi je posebno drago, jer je to kompozicija na niške teme, u kojoj će nam se pridružiti naši studenti sa Katedre za duvačke instrumente, kao i studenti Katedre za teorijske predmete pod vođstvom Ivane Mirović - kaže Injac.

Prema nejnim rečima za ovaj koncert, kako u Nišu, tako i u Beogradu, vlada veliko interesovanje za šta su zaslužni niški profesori i studenti.

Izuzetno smo srećni i zahvalni što će se oko 60 naših studenata, kao i pojedini profesori Fakulteta umetnosti, u jednom timskom radu predstaviti beogradskoj publici - ističe Injac.

Koncert u Nišu predstavlja uvod u gostovanje Orkestra u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu. koji će se održati u nedelju 06. novembra sa početkom u 11 sati.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.