Izvor: Medijski istraživački centar, 09.Nov.2012, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni dan borbe protiv fašizma

Antifašistički kolektiv grada Niša i ove godine je svojim akcijama obeležio Međunarodni dan borbe protiv fašizma.
Antifašistički kolektiv grada Niša, koga čine aktivisti i aktivistkinje organizacija civilnog društva: Odbor za ljudska prava, Centar lokalne demokratije – LDA, Centar za razvoj civilnih resursa, Centar za devojke i Ženski prostor, danas je  organizovan okrugli sto „Javni forum – Diskriminacija u Srbiji“, a nakon toga, od 14:30h, na Trgu Kralja Milana izveden je performans „Antifašizam – moj izbor“.
U sklopu ove akcije u Sali NKC-a, Ženski prostor organizuje projekciju filma „Pogrešna reč – Odšteta Romima i Sintijima u Nemačkoj“. Nakon projekcije biće organizovana diskusija sa gošćom Renom Redle, umetnicom, novinarkom i inicijatorkom multimedijalnog projekta Poseta Starom sajmištu.
Cela naredna nedelja biće u znaku borbe protiv fašizma pa će u petak, 16. novembra, biti organizovana radionica za mlade „Ljudska prava i tolerancija“, koju organizuju aktivisti i volonteri LDA i CRCR-a.
Osim toga, tokom nedelje Niške antifašističke akcije u saradnji sa GO Crveni krst biće organizovana i akcija uklanjanja rasističkih, fašističkih i neonacističkih grafita sa keja na Nišavi.
Organizatori kažu da ovom akcijom žele da pošalju jasnu poruku sugrađanima da je Niš grad negovanja slobode, različitosti i ljudskih prava, i da ispadi nacističkih, neonacističkih i profašističkih grupa, koje nažalost, deluju i u našem gradu, neće biti tolerisani.

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Povezane vesti

Obeležen dan protiv fašizma u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 09.Nov.2012

Na Trgu kralja Milana predstavnici niških organizacija podsećali su prolaznike na Svetski dan borbe protiv fašizma i važnost tolerancije.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.