Medijsko prelistavanje sa Dušanom Gajićem

Izvor: RadioCity.rs, 22.Okt.2020, 11:20

Medijsko prelistavanje sa Dušanom Gajićem

U okviru medijskog prelistavanja biće reči o najaktuelnijim događajima koji su obeleželi prethodni period. Biće reči o medijskim porukama, kome su namenjene, kako ih percipirati i razumeti.
Kako se informisati, šta stoji iza naslova, gde je istina, a gde manipulacija? Dođite da razgovaramo o važnosti kredibilnih informacija i medija, da dešifrujemo medijske poruke, jerna osnovu njih svakodnevno (ne)svesno donosimo veliki broj odluka, poruka je organizatora. Navode da cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << medijskog prelistavanja da ukažu na značaj medijske pismenosti i mehanizama koji pomažu da bolje razumemo medisjke poruke i budemo svesni medijske manipulacije kojoj smo svakodnevno izloženi.
Dušan Gajić je novinar, autor i producent dokumentarnih filmova, osnivač producentske kuće SEETV sa sedištem u Briselu i ko-osnivač produkcijske grupe MREŽA iz Beograda. Od 2006. je evropski dopisnik Radio Televizije Srbije – RTS. Od 2004. do 2006. bio je dopisnik iz Brisela za RTV B92. Učestvovao je u proizvodnji mnogobrojnih dokumentarnih filmova kao producent, scenarista, reditelj, novinar-istrazivač. Među tim filmovima nalaze se i nagrađivani dokumentarci kao što su Obećanje, Dugo putovanje, Kosovski dnevnik, Pozdravi sa Kosova, Pažnja: kultura!
Online Medijsko prelistavanje sa Dušanom Gajićem realizuje se posredstvom platforme Zoom. Svi zainteresovani mogu da se registruju popunjavanjem prijavnog formulara ovde, kako bi dobili link pred početak događaja
Razgovor će biti uživo emitovan i na fb stranici EU info kutka Niš gde će gledaoci biti u prilici da komentarišu i postavljaju pitanja.
Ideja niškog EU info kutka je da za svako Medijsko prelistavanje sa… ugosti po jednog stručnjaka iz oblasti medija koji će sa publikom otvoreno razgovarati o značajnim temama o kojima su mediji u minulom periodu izveštavali. Do sada su učestvovali urednica servisa BBC na srpskom Aleksandra Nikšić, glavni i odgovorni urednik lista Danas Dragoljub Draža Petrović, a zatim novinar i voditelj Dragan Ilić.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.