Medicinska sestra iz Niša najbolja u Srbiji

Izvor: JužneVesti.com, 17.Maj.2023, 09:08

Medicinska sestra iz Niša najbolja u Srbiji

Medicinska sestra iz vrtića “Bambi” Dragana Janković dobitnik je nagrade “Najbolja medicinska sestra u 2022. godini” koje dodeljuje Savez udruženja medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije. Dragana kaže da je ponosna na svoj uspeh i nada se da će njeno priznanje biti podstrek mlađim kolegama.

"Iza ove nagrade stoji 18 godina rada"; foto: PU "Pčelica" Povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara, Dragani Janković uručeno je priznanje za izuzetan doprinos >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << profesiji na svečanoj akademiji u Vršcu, gde je održan Nacionalni kongres medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije. Nagradu je, pored Dragane, dobilo još 11 njenih koleginica iz cele Srbije, a ona kaže da je srećna i ponosna na sebe.

Iza ove nagrade stoji 18 godina rada, to je velika čast i zadovoljstvo. Ujedno je i velika odgovornost i ja se nadam da ću biti dobar primer mladim sestrama. Meni lično nagrada mnogo znači, ali znači i ustanovi i vrtiću gde radim jer je ona rezultat dugogodišnjeg povećenog i profesionalnog rada - ističe Dragana.

Zajedno stvaraju pozitivnu oazu za decu; foto: PU "Pčelica" Zajedno sa kolegama iz vrtića “Bambi” i Predškolske ustanove “Pčelica”, kako kaže Dragana, nastaviće da radi na stvaranju bezbednog, sigurnog i srećnog okruženja za decu.

Čovek mora da uloži celo svoje biće u ono što voli. Ja brinem o zdravlju dece, ali ni meni ni mojim kolegama to nije samo posao. Nas pokreće ljubav prema deci, a sa tim se rodiš, i naš vrtić je zato mala porodica. Jako važno da svi funkcionišemo kao tim, da se međusobno dogovaramo, sarađujemo, razmenjujemo iskustva i na osnovu toga stvaramo povoljnu i pozitivnu oazu za dete koje nam je predato na čuvanje - kaže Dragana.

Osim što radi u vrtiću, Dragana Janković je koordinator projekta “Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja – Dan roze majica” koji je zvanično predstavljen kao jedini ciljani i tematski projekat na temu prevencije nasilja u predškolskim ustanovama Srbije.

Pored toga, koordinira humanitarnim akcijama NURDOR-a za pomoć deci hemato-onkološkim pacijentima, kooridinator je akcije “Drug nije meta“ i član Tima ustanove za zaštitu dece od nasilja, zlostavljanja, zanemarivanja i diskriminacije i Tima za profesionalni razvoj.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.