Marković i niški džezeri pesmom pozivaju na toleranciju

Izvor: JužneVesti.com, 01.Feb.2016, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković i niški džezeri pesmom pozivaju na toleranciju

"U očajničkoj potrazi za boljim životom, migranti su se susreli sa diskriminacijom, netolerancijom i nepoštovanjem, a veliki broj njih je izgubio živote. Da li smo zaboravili šta je poverenje, tolerancija i ljubav?" - poruka je pesme trubača Marka Markovića i njegovog benda “New Age”.

Kako kaže mladi muzičar iz Vladičinog Hana, inače sin poznatog trubača Bobana Markovića, pesma “Believe” inspirisana je svim događajima vezanim za izbegličku krizu. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Na ovaj način pokušali smo da skrenemo pažnju javnosti na hiljade izbeglica koji se na putu bez cilja susreću sa diskriminacijom. Muzički spot je naš skroman doprinos da ukažemo na taj veliki društveni problem - kaže Marko Marković koji je autor kompozicije.

Spot, koji je radio Nišlija Miodrag Misha Ignjatović, završava se porukom “Poverenje, tolerancija i ljubav za miran san” koju izgovaraju ljudi različitih rasa, vera i nacionalnosti na različitim jezicima. Neki od njih, kaže Ignjatović, i jesu imigranti u zemljama u kojima žive.

Pored Marka na trubi, pesmu izvode Marko Kasumović na trombonu, Vladimir Jelenković na klaviru, Andrija Avramović na bas gitari, bubnjar Đorđe Hartl, a specijalni gost na kavalu je Nikola Pavlović.

Muziku ove kompozicije Marković opisuje kao balkanski melos sa elementima džeza, odnosno miks klasičnog i modernog džeza sa južnjačkim pečatom.

Marko se nakon uspešne karijere u trubačkom orkestru svog oca Bobana Markovića otisnuo u svet džeza i to sa, kako sam ističe, talentovanim džez muzičarima iz Niša.

Još dok sam radio u duvačkom orkestru sa ocem imao sam u vidu, kada budem krenuo u pravcu džeza, da ću to uraditi sa tim momcima iz Niša. Više puta sam ih slušao u klubovima i dopalo mi se kako izvode džez - kaže Marko.

Napominje da Marko Markovic New Age Band uveliko priprema novi CD.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.