Malča bez vode, Vodovod ne može da im pošalje cisternu jer nisu prioritet

Izvor: JužneVesti.com, 22.Jun.2018, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malča bez vode, Vodovod ne može da im pošalje cisternu "jer nisu prioritet"

Dok su žitelji sela Malača, kako kažu, bez vode od 20. juna i da će najverovatnije bez nje biti do ponedeljka 25. juna, u Javnom komunalnom preduzeću Naissus kažu da u ovo mesto nadomak Niša ne mogu da pošalju cisternu, jer Malčani "nisu njihovi korisnici, a samim tim nisu ni prioritet".

Problemi sa vodom, navode stanovnici Malče, traju već neko vreme.

Iz mesne zajednice su nas obavestili da vode neće biti čak do ponedeljka, jer su se pumpe pokvarile >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i poslate su na remont. Pritom seoska česma nije u funkciji, jer su počeli radovi na njoj, ali su i oni stali. I sad smo u situaciji da nemamo vodu ni za piće, a cisternu ne žele da pošalju, iako je mesna zajednica ceo dan juče to zahtevala od njih - navodi jedan stanovnik Malče.

Međutim, u Naissusu ističu da Malča nije deo njihovog sistema, te nezavisno funkcionišu. Ipak, upravo zbog toga, Vodovod ovog puta ne može da im "uskoči u pomoć", jer su im cisterne potrebne na drugim mestima.

Nemamo mogućnosti za cisternu, zato što imamo obavezu prema našim korisnicima i to je to, u skladu sa radovima - navode u Vodovodu.

U ovom javnom preduzeću dodaju da moraju "da se staraju o svojim korisnicima, pa tek onda mogu da pošalju cisterne onima koji to nisu".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.