Makedonski umetnici izlažu u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 02.Nov.2016, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonski umetnici izlažu u Nišu

Izložba Društva likovnih umetnika Makedonaca u Srbiji biće otvorena 3. novembra u 19 sati u Paviljonu u niškoj Tvrđavi. Posetioci će izložbu moći da posete do 22. novembra.

Likovni stvaraoci iz Makedonije koji su se školovali i stvarali u Srbiji, formirali su 2012. godine Društvo likovnih umetnika Makedonaca u Srbiji - DLUMS.

Cilj je da se prezentuje i afirmiše celokupno stvaralaštvo likovnih umetnika Makedonaca koji žive i stvaraju u Srbiji - kažu iz DLUMS-a.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Njihovi članovi su, kažu, istaknuti stvaraoci sa bogatom umetničkom biografijom, velikim brojem izložbi i priznanja. Veoma su aktivni u likovnom životu Srbije preko svojih strukovnih udruženja, kao i preko samostalnih i grupnih izložbi.

Do sada su imali veliki broj zapaženih izložbi u Beogradu, Novom Sadu, Inđiji, Pančevu, Obrenovcu, Čačku i Nišu.

DLUMS ima želju i cilj da razvija saradnju sa svim adekvatnim institucijama u cilju promovisanja i afirmacije umetnosti, i bude most saradnje između Srbije i Makedonije na polju likovne umetnosti - dodaju.

Članovi nisu samo Makedonci, ali su, kako navode, poštovaoci i ljubitelji stvaralaštva i aktivnosti koji neguje i preduzima DLUMS.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Izložba umetnika LUNA u opštini Pantelej

Izvor: juGmedia, 03.Nov.2016, 11:38

NIŠ – Gradska opština Pantelej organizovaće u drugoj polovini novembra izložbu slika i vajarskih dela čiji su autori članovi Udruženja likovnih umetnika grada Niša (LUNA), izjavio je za Jugmediu većnik ove opštine Miljan Hadžović. Prema njegovim rečima izložba će biti organizovana...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.