MMA profil: Aleksandar Stojičić iz Niša

Izvor: NisCafe.com, 23.Sep.2020, 18:36

MMA profil: Aleksandar Stojičić iz Niša

Naš sugrađanin Aleksandar Stojičić je moglo bi se reći, jedan od pionira, a svakako i jedan od najpriznatijih MMA boraca na ovim prostorima. Njegov skor od 11 pobeda i samo jednim porazom ga svrstava u sam vrh borilačkog sporta i to ne samo na našim prostorima.
Aleksandar Stojičić je nosilac crnog pojasa brazilske džiu džice. Prvo takmičarsko iskustvo stekao je 2012. godine u Beogradu gde je učestvovao na grappling takmičenju. Kao MMA borac nastupa od 2014. godine, kada je započeo >> Pročitaj celu vest na sajtu NisCafe.com << svoju amatersku karijeru. Tada je postao šampion Srbije u A klasi u velter kategoriji, dok je 2015. godine postao MMA vice šampion Srbije u velter kategoriji.
Iako je svoj prvi profesionalni meč imao još 2013. godine, koji je tada i dobio, na profesionalnim borbama u lakoj kategoriji aktivno učestvuje od 2016. godine. Veći deo svoje karijere proveo je boreći se u nemačkim organizacijama, a trenutno je drugorangirani MMA borac lake kategorije u Nemačkoj.

Njegov dugogodišnji trenerski rad imao je za rezultat pokretanje MMA sporta, kao i brazilske džiu džice na jugu Srbije. Klubovi Rio Grappling Club i MMA Top Tim Niš koje je on osnovao i koje vodi sa pozicije trenera danas imaju preko 50 aktivnih članova, a takođe i na desetine takmičara koji su na državnim i otvorenim takmičenjima postali medaljisti u različitim kategorijama.
On je takođe i organizator tradicionalnog BJJ “Niš Opena”, koji važi za jedan od većih BJJ turnira u regionu. Na ovom turniru svake godine učestvuje veliki broj takmičara iz naše zemlje, ali i iz inostranstva. Turnir iz godine u godinu sve više raste, a jedan od sponzora ovog takmičenja je i Fight Shop, koji je distributer Venuma za Srbiju, kao i opreme za sve borilačke sportove, uključujući kimona, šorceve, rukavice za boks, MMA itd.

Fotografije: Aleksandar Stojičić

Nastavak na NisCafe.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NisCafe.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NisCafe.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.