Izvor: RTV 5, 25.Sep.2012, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lozni kalem još uvek ledina (video)

Rok za uplatu sredstava gradu Nišu i početak gradnje na lokaciji Lozni kalem je istekao. Investitor, “Italnis”, koji bi trebalo da gradi Akvapark, traži produženje roka za novu dokumentaciju, a u Gradskom veću Niša još uvek nije odlučeno, hoće li ugovor sa italijanskom firmom biti raskinut, ili produžen.
Konačna odluka o sudbini ugovora sa Italnisom, trebalo bi da bude doneta do kraja ove nedelje, na kolegijumu Gradskog veća, najavio je gradonačelnik Zoran Perišić. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 <<
Ako dodje do produžetka ugovora, to će biti do 31. oktobra, ili do 31. januara naredne godine, što će biti i poslednji rok Italnisu, za novu dokumentaciju za početak radova. Do sada je Italnis uplatio Gradu Nišu milion i dvesta hiljada evra, za zemljište, a u obavezi su da isplate još 27 miliona dinara, na koje Grad Niš čeka.

Nastavak na RTV 5...






Povezane vesti

Ništa od niškog akva parka? - "Italnis" nije ispunio obaveze za "Lozni kalem"

Izvor: Gradnja-Online.com, 26.Sep.2012, 12:36

Mešovita italijansko-srpska firma "Italnis" nije ispunila svoje obaveze prema gradu u predviđenom roku za lokaciju "Lozni kalem" na kojoj je trebalo da gradi akva park u sklopu sportskog rekreativnog centra pa su se stekli uslovi za raskid tog ugovora, rekao je danas gradonačelnik Niša Zoran Perišić.-...

Nastavak na Gradnja-Online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.