Lokalni mediji ključni za demokratske promene u društvu (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 15.Okt.2013, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lokalni mediji ključni za demokratske promene u društvu (VIDEO)

Lokalni mediji imaju ključnu ulogu u demokratskim promenama u društvu. Njihova snaga prepoznata je 90-ih godina, kada su bili važniji od nacionalnih. Danas, takođe, imaju važnu funkciju u kreiranju javnog menjenja, iako se, prema poslednjim podacima istraživanja Media centra i misije OEBS-a u Srbiji, na svim niškim medijima najviše plasiraju informacije o aktivnostima loklane vlasti. Rezultati istraživanja prezentovani su na stručnoj konferneciji o lokalnim medijima a koja je oprganizovana povodom četiri godine postojanja i rada regionalnog informativnog portala Južne vesti.
Bez slobodnih, nezavisnih i kritičkih medija nezamislivo je razvijati demokratsko društvo. Novinari bi trebalo da istražuju i otvreno da ukazuju na nepravilnosti, ocenili su učesnici stručne konferencije posvećene razvoju loklanih medija u Nišu.
Prema poslednjim istraživanjima Media centra i OEBS-a u Srbiji, lokalni mediji  imaju važnu ulogu u izgradnji građanskog društva. Svi  mediji u Nišu najviše izveštavaju o aktivnostima lokalne vlasti kao i o svakodnevnim, ali ne i suštinskim, problemima građana, dok se najmenje prostora daje opoziciji i raznim udruženjima građana.
Istraživanje je sprovedno od 5. do 11. avgusta, a učestvovala su četiri niške medijske kuće.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.