Lokalna fondacija Niš “skockala” Kocku na Bulevaru

Izvor: JužneVesti.com, 08.Jul.2023, 16:13

Lokalna fondacija Niš “skockala” Kocku na Bulevaru

Prodajom pogačica u saradnji za Žitopekom, Lokalna fondacija Niš uspela je da prikupi novac za obnovu dva terena u Nišu, a danas je zvanično otvoren prvi - popularna “Kocka” na Bulevaru Nemanjića. Kako kažu organizatori, kampanjom su želeli da probude zajednicu i okupe ih na mestu gde će deca moći bezbedno da se igraju.

"Želeli smo i da decu makemo od telefona"; foto: S. V. Revijani sportski program i druženje na renoviranoj “Kocki” počeli su oko podneva, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << a cilj Lokalne fondacije je ispunjen - i mladi i stariji sugrađani okupili su se i zajedno doručkovali pogačice uz muziku.

Mnogo je pozitivne energije, bitno nam je bilo da se zajednica okupi, da se pokrene, da vidimo da se nešto dešava. Želeli smo i da decu makemo od telefona i pokažemo im da imaju gde da se igraju jer oni vole sport, košarku, tenis, odbojku… Zato smo danas ovde, okupili smo se, zajedno doručkujemo i puno nam je srce - kaže Jelena Stanojević iz LFN.

Revijalni mečevi mladih sportista; foto: S. V. Košarkaški klub Niš i Odbojkaški klub Desetka odigrali su revijalne mečeve, a osim publike kraj terena, bodrile su ih i komšije sa terasa iz susednih zgrada. Neki su se oprobali i u šutiranju trojki sa pola terena, a najbolje je nagradio Žitopek.

Za dva meseca prodato je 39.000 pogačica i prikupljeno 195.000 dinara, a iz Lokalne fondacije pozivaju sugrađane da nastave da kupuju pogačice jer uskoro kreće renoviranje “Tutinog” igrališta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.