„Ljubav može da pobedi i sujetu“

Izvor: RadioCity.rs, 04.Dec.2015, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Ljubav može da pobedi i sujetu“

Komad, koji je po tekstu Hadija Kurića režirao Irfan Mensur, od 2005. godine izveden je ukupno 75 puta, a jubilej je obeležen emotivno. Na sceni Narodnog pozorišta su se nakon predstave poklonile glumačka i tehnička ekipa, a režiser komada Irfan Mensur će taj trenutak zauvek pamtiti u karijeri. On smatra da je za uspešnost i dugovečnost Edmund Kina zaslužna energija koja se razmenjuje između glumaca i publike.
„Osnovni kvalitet svakog dobrog pozorišta je dobar ansambl i dobra >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << energija unutar ansambla. U ovoj predstavi se desio neki optimizam koji glumci dele publici, publika to shvata i zato ta predstava tako živi i komunicira sa publikom“, rekao je Mensur.

Naš proslavljeni glumac Irfan Mensur je nakon predstave pročitao pismo svog brata Hadija Kurića, tekstopisca predstave, što ga je naročito ganulo, jer Hadi zbog života u inostranstvu nije bio u mogućnosti da prisustvuje jubileju.
„Edmund Kin je stav ka teatru i stav ka odbrani umetnosti“.
Velikog glumca i zavodnika Kina svih ovih deset godina maestralno iznosi niški glumac Dejan Cicmilović, za koga je ova uloga jedna od najzahtevnijih koje je odigrao u životu.
„Ovo je predstava koja je obeležila moju karijeru, odnosno uslovno rečeno i moj život, ne samo u periodu bivstvovanja u niškom pozorištu, već uopšte u karijeri koja traje 20 i nešto godina. Poznavanje svih ovih ljudi koji su radili na predstavi je najveće bogatstvo“, izjavio je Cicmilović.

Dejan Cicmilović se nada da će „Edmund Kin“ ostati u životu ne samo niškog Narodnog pozorišta, već pozorišnog života u Srbiji, jer glumci imaju i snage i volje da je igraju još mnogo godina.
„Smatram da neke buduće generacije i obične publike i onih koji profesionalno vole pozorište treba da ovakvu predstavu vide jer ona nije samo jedan umetnički izraz kroz režiju, tekst i glumu, već mislim da je ovo jedna vrsta stava ka teatru, stava ka odbrani umetnosti i stava ka ljudskosti u onom smislu da ljubav može da pobedi i sujetu“, iskren je glumac.
Predstavu „Edmund Kin“ do sada je pogledalo oko 20 hiljada gledalaca, a na gostovanjima i festivalima osvojila je brojne nagrade.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.