“Levica Srbije” krenula iz Niša

Izvor: JužneVesti.com, 15.Dec.2015, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Levica Srbije” krenula iz Niša

Pristupanjem "Koalicije za Niš" nedavno formiranom pokretu nekadašnjeg funkcionera DS Borislava Borka Stefanovića "Levica Srbije", ovaj pokret je iz Niša krenuo u političku borbu.

Stefanović je, kako kaže, rešio da počne iz Niša i u najvećem gradu juga Srbije predstavi opoziciju vladajućoj većini koju predvodi Aleksandar Vučić.

Niš je zapostavljen i ekonomski, i socijalno, i politički i nije nam bilo teško da pronađemo najbolje ljude, čistih biografija, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << koji žele dobrobit svom gradu, gradu Nišu i neku novu budućnost baziranu na novim idejama. Meni je zadovoljstvo da sedim sa Slavišom Dinićem i ostalima koji su se okupili pre svega oko ideja socijalne pravde, jednakosti, decentralizacije i funkcionalnog uređenja institucija - kaže Stefanović.

Program Stefanovićevog pokreta, koji bi trebalo da preraste u partiju, ima 24 tačke, a uskoro bi taj program, kako kaže osnivač “Levice”, trebalo da ponese naslov “Srbija posle Vučića”.

Baš ideje koje su ispisane u programu je “Koalicija za Niš”, kako kaže njen osnivač Slaviša Dinić, podržala jednoglasno.

Na sednici predsedništva smo doneli jednoglasnu odluku da pristupamo “Levici Srbije” i posle toga slede pojedinačni pristupi. Ono što mogu da obećam kao prvi čovek “Koalicije za Niš”, a ubuduće i Gradskog odbora “Levice Srbije”, je da će “Levica” na predstojećim izborima izaći sa stručnim i poštenim ljudima i ljudima čista obraza, jer je neophodna nova energija - kaže Dinić.

Kao ključnu stvar za razvoj Niša i plan koji “Levica” ima za ovaj grad Stefanović je istakao reindustrijalizaciju, ali sa državnim kapitalom. Male opštine dobiće, kaže Stefanović, duple plate u javnom sektoru, kako bi mladi ostajali tamo da rade.

Inicijalni odbor “Levice Srbije” najavljen je za kraj decembra, takođe u Nišu.

Govoreći o programu za mlade, Borko Stefanović je rekao da su oni detaljno sagledani u “Levici Srbije”, ali ključna stvar koja će pomoći mladim ljudima je, prema njegovom mišljenju, ukidanje partijskog zapošljavanja na kojem su, tvrdi, naprednjaci doktorirali.

Kaže da će “Levica Srbije” to proglasiti krivičnim delom.

Napravićemo da je stranačko zapošljavanje krivično delo. Ukinućemo Kancelarije za mlade koje su parapartijske organizacije. Uvešćemo javne konkurse koji su javni na sajtu sa imenima i prezimenima za sve učesnike. Tako ćemo mladima dati šansu da rade i ostanu u svom gradu - rekao je Stefanović.

Partijsko zapošljavanje, kaže Stefanović, ide u Krivični zakonik, a to će dati šansu uzbunjivačima da prijavljuju one koji zapošljavaju po partijskoj liniji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Levica Srbije kreće iz Niša

Izvor: OkRadio.rs, 15.Dec.2015

Pristupanjem "Koalicije za Niš" nedavno formiranom pokretu nekadašnjeg funkcionera DS Borislava Borka Stefanovića "Levica Srbije", ovaj pokret je iz Niša krenuo u političku borbu. Stefanović je, kako kaže, rešio da počne iz Niša i u najvećem gradu juga Srbije predstavi opoziciju vladajućoj...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.