Lekari spasli život zlostavljanoj devojčici

Izvor: Blic, 03.Sep.2009, 06:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekari spasli život zlostavljanoj devojčici

Niš - Petogodišnja devojčica koju je, kako se sumnja, otac Bata G. (38) iz Niša brutalno tukao danima nanevši joj teške povrede grudnog koša i trbuha, operisana je na Dečjoj hirurškoj i ortopedskoj klinici i više nije u životnoj opasnosti.

Kuća u kojoj žive tetka i baba povređene devojčice

Dete je primljeno u Klinički centar u Nišu 24. avgusta zbog modrica i podliva po telu nakon čega je utvrđeno da ima serijski prelom rebara sa obe strane grudi, naprsnuće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << slezine i hematom na jetri.

- Dominantne povrede su prelomi rebara i izliv krvi u trbušnu duplju. Devojčica se dobro oporavlja nakon operativnog zahvata. Svesna je i komunikativna, može da ustaje iz kreveta i da šeta. Očekujemo da će u toku sledeće nedelje biti puštena iz bolnice - kaže za „Blic” zamenik direktora ove klinike dr Dragoljub Živanović. Devojčicu je u bolnicu dovela tetka I. R. (17) iz sela Knežica kod koje je Bata G. doveo dete nakon bekstva iz iznajmljenog stana u Nišu u kojem ju je tukao. Devojčicinu tetku i baku juče nismo našli u Knežici. Rođaci i komšije ove familije iz Knežice pričaju da je dete, nakon što mu se majka preudala, donedavno živelo u jednom selu u opštini Žitorađa sa prvim majčinim mužem, a potom ga je Bata uzeo kod sebe.

- Bata je sa majkom devojčice bio u kraćoj vanbračnoj vezi i smatrao da je dete njegovo pa ga je tražio od njenog prvog muža. Nekoliko puta ga je vraćao ženinim rođacima iz Knežice jer nije imao uslove da je čuva. Uvek ju je vodio za ruku kada je dolazila u selo, ali je devojčicu te noći kada ju je poslednji put doveo posle 20 dana boravka u Nišu nosio na rukama. Moja žena je bila prisutna kada su detetu skinuli garderobu - bilo je prebijeno i u modricama. Posle toga su odmah zvali sanitet da je vozi u bolnicu. Ne znamo šta mu je bilo da bije dete, mi ga ne znamo kao takvog - priča Radovan Durković, rođak devojčicine majke.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.