Izvor: RTV 5, 25.Jul.2012, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Led ekran i dalje ispred spomenika (video)

Led ekran, visok više od tri metra, i širine oko metar, na kome se prikazuju različite reklame, i dalje je na starom mestu, na parkingu preko puta gradske kuće. Sama lokacija ne bi predstavljala problem, jer firma Silvervision koja je vlasnik ekrana, ima svu potrebnu dokumentaciju, da njegovo postolje nije postavljeno uz samu stazicu kojom se dolazi do spomenika podignutom u slavu vojvode, koji je 1918. godine učestvovao u oslobođenju Niša, Patru Bojoviću.
Lokacije na kojima će >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << neki objekat biti postavljen, definiše niški Zavod za urbanizam, koji izdaje sve potrbne dozvole. I u opštini Medijana potvđuju da je izdato rešenje za postavljanje ekrana. Ali, kažu da je reč o privremenoj dozvoli koja je važila do 21. jula. Dodaju i da saglasnost koju opština izdaje, ne definiše tačno gde će ekran biti postavljen.

Do komentara vlasnika niške firme "Silvervision", Marka Ilića, Televizija 5 nije uspela da dođe, jer je na poziv upućen na broj poznat televiziji, najpre odgovorio, i rekao da trenutno nije u gradu, ali da želi da razgovara o toj temi, ali se kasnije nije javljao, tako da se dalja sudbina sveltećeg ekrana za sada ne zna.  Ali jedno je izvesno. Ekran je postavljen na trotoar koji spaja Ulicu 7. jula i šetalište na nišavskom keju, i okrenut je parkingu, pa je zbog žardinjera koje su tu postavljene, otežano kretanje dečijim ili invalidskim kolicima. 

Nastavak na RTV 5...






Povezane vesti

Dozvola istekla, led ekran i dalje zaklanja spomenik

Izvor: Kurir, 26.Jul.2012, 14:42

Sporni reklamni led ekran koji je postavljen ispred samog spomenika vojvodi Petru Bojoviću i dalje stoji na tom mestu, iako je privremena dozvola istekla 21. jula..NIŠ - Led ekran, visok više od tri metra i širine oko metar, na kome se prikazuju različite reklame, postavljen je na parkingu preko...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.