Lažni zahtev za doniranje računara i štampača niškoj Dečijoj klinici

Izvor: JužneVesti.com, 18.Okt.2019, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažni zahtev za doniranje računara i štampača niškoj Dečijoj klinici

“Budžeti su nam, u najvećem broju slučajeva ograničeni, te vam se obraćamo sa molbom za donaciju”, piše između pstalog u zahtevu koji je predat jednoj firmi u Nišu, a koji navodno potpisuje osoblje Klinike za dečiju hirurgiju i rukovodilac dr Anđelka Slavković. Međutim, na Klinici kažu da oni dopis nisu poslali i sumnjaju da je njihovo ime namerno zloupotrebljeno.

Dopis koji je dostavljen i novinarima je bez potpisa, pečata, pa i faksimila Kliničkog centra, a >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << građanin koji je ukazao na problem kaže da su se osobe koje su ga donele u njegovu firmu predstavile kao medicinske sestre.

Na moje radno mesto došle su medicinske sestre iz Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju sa molbom da im damo, ako smo u mogućnosti, potrošni materijal ili štampač. Po njihovim rečima one nemaju osnovna sredstva za rad - napisao je ovaj građanin.

Dopis koji je stigao u jednu nišku firmu; foto: čitalacOne su dopisom konkretno tražile desktop i laptop računare, kao i štampače, skenere i mašine za kopiranje.

...koje bismo pre svega koristili za rad kako hitne hirurške jedenice, tako i specijalističkih ambulanti Klinike - piše u zahtevu.

Međutim, u Kliničkom centru kažu da sumnjaju da je neko namerno zloupotrebio ime Klinike.

Prema rečima rukovodioca Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju prof. dr Anđelke Slavković, čije ime takođe stoji u dokumentu koji ste nam poslali, niko od nadležnih sa Klinike nije upoznat sa sadržinom istog, niti ga je neko od nadležnih ni zvanično, ni nezvanično otposlao - pišu iz KC Niš.

Pojašnjavaju da ukoliko neka kompanija zaista želi da bude donator, za to postoji procedura u skladu sa Zakonom o donacijama.

Zakon propisuje da donator prvo pošalje pismo o namerama u kome je taksativno navedeno šta sadrži donacija, kao i vrednost iste. Nakon toga, rukovodioci OJ odlučuju da li će prihvatiti donaciju da bi se na kraju sa time saglasio i generalni direktor Kliničkog centra Niš - kažu u Kliničkom.

Ostaje nejasno ko je u ime Klinike firmi koja se javila redakciji dostavio dopis i zatražio opremu, kao i kako i kome bi na kraju ta oprema bila isporučena.

U Kliničkom centru kažu da donacije poslednjih godina nisu retkost, ali da tačan broj nemaju, jer imaju 38 organizacionih jedinica, pa bi jedino mogli da se donatorima zbirno zahvale.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.