Izvor: Medijski istraživački centar, 26.Feb.2012, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LAF : Očekujemo reakciju MUPa i tužilaštva

Lokalni antikorupcijski forum Niša ocenio je danas da  izveštaj Državne revizorske institucije (DRI) o prekršajima u javnim nabavkama  obavezuje tužilaštvo i MUP da reaguju.
'Očekujemo da će nalaz DRI poslužiti kao osnov drugim državnim organima da dalje ispitaju zakonitost sprovođenja procedure u postupcima javnih nabavki', ocenio je LAF.
DRI je ranije objavila imena odgovornih lica protiv kojih je podnela zahtev za pokretanje prekršajnih postupaka zbog kršenja Zakona >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << o javnim nabavkama i drugih zakonskih akata, a prijave su u Nišu podnete protiv gradonačelnika, načelnika gradskih uprava, direktora Javnih preduzeća i ustanova.
'Smatramo da  nepoštovanje procedure dovodi u sumnju celokupan posao za koji je javna nabavka raspisana. Poštovanje procedure u javnim nabavkama je osnovni nivo u kontroli trošenja novca poreskih obveznika odnosno građana Niša', navodi se u saopštenju LAFa koji je potpisala koordinator Biljana Jovanović.
Ona je navela da nalaz DRI obavezuje državne organe, pre svih tužilaštvo i MUP, da povodom takvog nalaza reaguju u okviru svojih nadležnosti i na profesionalan i nepristrasan način.
 

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.