Kristijan Stošić pobednik druge „Sky Race“ trke (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 01.Maj.2015, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kristijan Stošić pobednik druge „Sky Race“ trke (VIDEO)

Na drugoj planinskoj trci „Sokolov put“, od Niške banje do Trema, učestvovalo preko 250 trkača i planinara iz 9 zemalja. Ovaj sky race je doživeo veliki uspeh i začetak je planinskih trka u Srbiji, a istovremeno promoviše Suvu planinu, Niš i okolinu, kažu organizatori.
Drugi put su trkači i planinari prešli 22 km, od centra Niške banje, preko Koritnika, Mosora, Sokolovog kamena pa sve do najvišeg vrha Suve planine Trema, koji je na 1810m nadmorske visine. Najbrži je >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << bio Kristijan Stošić iz Užica, koji je ovu stazu pretrčao za 2 sata i 35 minuta , dok je od žena prva na Trem stigla nišlijka Ivana Milić za 3 i po sata. Inače je u trci učestvovalo preko 250 trkača i planinara iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Bugarske, Republike Srpske, Mađarske, Švedske i Poljske. Neki od njih su se prvi put takmičili na planini.
Najbrži su dobili novčane nagrade ali i sportsku opremu a za planinare su obezbeđena vikend putovanja po banjama u Srbiji. 2. i 3. maja je za učesnike organizovan prateći program – paraglajding, rafting Nišavom, obilazak Jelašničke klisure i drugi sadržaji.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.