Kreni-Promeni pokrenuo akciju Ko nas VOZi o premeštanju pruge iz centra Niša

Izvor: JužneVesti.com, 26.Feb.2024, 10:40

"Kreni-Promeni" pokrenuo akciju "Ko nas VOZi" o premeštanju pruge iz centra Niša

O sigurnosti, buci i ekološkim promenama koje donose prolasci vozova kroz grad, ali i alternativama kao što su tramvaj i biciklističke staze pričaće aktivisti, direktor kampanja Kreni-Promeni Savo Manojlović i direktorka Marina Pavlić sa građanima i građankama Niša u utorak, 27. februara na Trgu kralja Milana u Nišu. Akcija "Ko nas VOZi" ima za cilj pokretanje pitanja izmeštanja pruge iz grada Niša.

Jedan od decenijskih problema i često obećanje svih vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << jeste izmeštanje pruga iz centra Niša. Mnogo puta pominjano, ali ništa se nije promenilo jer vozovi i dalje prolaze kroz grad.

Pokret Kreni-Promeni ima akciju "Ko nas VOZi" koja ima za cilj pokretanje pitanja izmeštanja pruge iz grada Niša.

Ova akcija je od vitalnog značaja za naš grad i njegove građane, te vas pozivamo da podržite naše napore u stvaranju sigurnijeg i efikasnijeg urbanog okruženja. Naši štandovi biće postavljeni na Trgu kralja Milana u utorak, 27. februara, od 15:30 do 17:30, gde ćemo biti dostupni za razgovor sa medijima i građanima o važnosti izmestanja pruge iz grada Niša. Pored lokalnog tima na štandovima biće prisutna izvršna direktorka Marina Pavlić, kao i direktor kampanja Kreni-Promeni Savo Manojlović - kažu.

Ovom akcijom želimo skrenuti pažnju pre svega na pitanje sigurnosti, ali i na pitanje buke i ekoloških problema koje donosi prolazak vozova kroz grad. Takođe, želimo da razgovaramo o alternativama kao što su tramvaj i biciklističke staze.

Podsetimo, prvi konkretan korak da se pruga izmesti bilo potpisivanje Protokola o izmeštanju 2012. godine. Nakon toga je bivši direktor "Železnica" Dragoljub Simonović rekao da se od toga odustalo i da prugu treba elektrifikovati, zbog čega je reagovao tadašnji zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković, ali i opozicija.

Jednu od poslednjih najava da bi obilaznica trebalo da bude gotova do 2025. kada bi mogla da se izmesti i pruga iz centra grada, dao je prethodni ministar građevinarstva Tomislav Momirović, dok je od najave koju je dao ministar Vesić prošlo šest meseci.

Najnovije obećanje stiglo je prošle nedelje - kada je premijerka Ana Brnabić rekla da "do kraja godine kreću radovi".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.