Kreativni mališani učestvovali u nesvakidašnjoj promociji inkluzije

Izvor: RadioCity.rs, 05.Okt.2016, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kreativni mališani učestvovali u nesvakidašnjoj promociji inkluzije

“Inkluzivno obrazovanje je kvalitetno obrazovanje“ simbolični je naziv akcije za decu i roditelje, održane u sredu u Dečijem centru u parku Čair. Ova akcija imala je za cilj da ukaže na neophodnost postojanja inkluzivnog društva, razumevanja različitosti i tolerancije, kao i na nužnost uključivanja dece iz marginalizovanih grupa u redovno obrazovanje i društvene tokove, kao i stvaranje uslova za društvo jednakih šansi.
„Deca tipičnog razvoja kao i deca iz marginalizovanih >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << grupa zajednički su izrađivala radove na temu inkluzije, razumevanja i prihvatanja različitosti, a nakon izrade, izabrani su najbolji radovi i dodeljene su simbolične nagrade. Mališani su pravili proizvode od materijala iz prirode kao što su šišarke i lišće, nakit od perlica, ali su i crtali“, kaže Jovan Marinković, ispred Otvorenog kluba Niš.

Akciju “Inkluzivno obrazovanje je kvalitetno obrazovanje“ su organizovali Društvo za razvoj dece i mladih – Otvoreni klub, u saradnji sa Ustanovom Dečiji centar. Akciju je podržao CIP-Centar za interaktivnu pedagogiju iz Beograda.

Podsećamo da se u Dečijem kulturnom centru u Čairu tokom „Dečije nedelje“ održavaju radionice, priredbe, takmičenja, a sve se završava se u petak, zajedničkom radionicom sa roditeljima "Povrćijada".

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.